نمایشنامه، مفاهیم را در کوتاه‌ترین زمان منتقل می‌کند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با بیان اینکه نمایشنامه می‌تواند مفاهیم و پیام‌ها را در کوتاه‌ترین زمان به ما منتقل کند، بیان کرد: نمایشنامه‌نویس و نمایش به رغم پیشرفت تکنولوژی هنوز ضروری‌ترین نیاز برای انسان در رسیدن به تحول است.

به گزارش باز باران خبر و به نقل از روابط عمومی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، فیروز فاضلی در اختتامیه دومین جشنواره نمایشنامه‌نویسی آموزشگاه‌های آزاد هنری استان که در سالن دکتر رحمدل مجتمع فرهنگی و هنری خاتم‌الانبیا(ص) رشت برگزار شد، اظهار کرد: جشنواره امسال با هدف بزرگداشت استاد فقید «فرهاد پاک‌سرشت» هنرمند و نمایشنامه‌نویس گیلانی برگزار شد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه نمایشنامه‌نویس پیامی که قرار است توسط عده‌ای اجرا شود را به رشته تحریر در می‌آورد، تصریح کرد: نمایشنامه‌نویس کلیت یک موضوع را با تمام جزئیات پرداخته می‌کند.

وی با اشاره به اینکه واقعیت این است تئاترهای خوب از دل نمایشنامه‌های خوب بیرون می‌آید، ادامه داد: دنیای هنر از سه عنصر فرستنده، گیرنده و پیام تشکیل شده و نمایشنامه‌نویس این پیام را به گونه‌ای تنظیم می‌کند که بتواند بین بازیگر و مخاطب پیوند ایجاد کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با بیان اینکه امروز با کمبود زمان مواجه هستیم بنابراین نمایشنامه می‌تواند مفاهیم و پیام‌ها را در کوتاه‌ترین زمان به ما منتقل کند، بیان کرد: نمایشنامه‌نویس و نمایش به رغم پیشرفت تکنولوژی هنوز ضروری‌ترین نیاز برای انسان در رسیدن به تحول است.

فاضلی با تأکید بر اینکه هنرمند با هنر خود زنده است، گفت: امروز نیازمند گفتگو و تبادل خرد در میان اهالی هنر، داوران و نقادان هستیم.

وی در ادامه با اشاره به افتتاحیه سی و یکمین جشنواره استانی تئاتر گیلان، افزود: ۲۵ اثر نیز به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان تصریح کرد: هیئت بازبین از میان این آثار، هفت اثر را برای اجرا در جشنواره انتخاب کرده‌اند که این آثار از امروز به‌مدت سه روز در رشت به روی صحنه می‌روند.

معاون امور هنری و سینمایی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان نیز در حاشیه برگزاری این مراسم اظهار کرد: هدف از برگزاری جشنواره نمایشنامه‌نویسی آموزشگاه‌های آزاد هنری استان، ارج نهادن به آموزش هنر، استعدادیابی و شناسایی هنرمندان جوان و فعال، معرفی و تعالی ارزش‌های والای هنر ایرانی و اسلامی، ایجاد ارتباط هنری بین هنرمندان آموزشگاه‌های آزاد هنری گیلان و ایجاد بستر مناسب برای بروز و ظهور خلاقیت‌های هنری در قالب نمایشنامه‌نویسی برای هنرجویان آموزشگاه‌ها است.

سید امیر مصباح یادآور شد: توجه به مضامینی همچون فرهنگ و سنت ایران و اسلامی، دنیای معنوی و انسان معاصر، بنیان خانواده، تأثیرات مدرنیسم از سوی شرکت‌کنندگان در آثار تأکید شده بود.

وی با اشاره به ارسال ۲۱ اثر به دبیرخانه این جشنواره، ادامه داد: از این تعداد ۱۶ اثر مربوط شهرستان رشت، سه اثر مربوط به شهرستان آستارا و دو اثر نیز مربوط به شهرستان‌های لنگرود و لاهیجان است.

مصباح، آثار ارسال شده به دبیرخانه این جشنواره را؛ «گلوریا و روح آقای کاراگاه»، «مادرانه»، «۱-۲-۳ اعتراف می‌کنیم»، «شب برفی»، «عروس قجری»، «مجوز عشق در پلاتوی اجاره‌ای»، «تقاص عاشقی»، «خاندان السلطنه»، «استاد پیانوی من»، «پیش از مرگ پس از جنگ»، «تلار»، «مجلس مضحکه سیاه گزک خان»، «کدو قلقله زن»، «دیوار سفید»، «سقوط از ارتفاع»، «در آتش می‌رقصند»، «رز سفید»، «گاراژ سل»، «مهمونی»، «بهانه عاشقی»، «شماره شناسنامه: هزار و یک» اعلام کرد.

معاون امور هنری و سینمایی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان افزود: این آثار توسط یوسف فخرایی، فرامرز طالبی و مهرداد هنرمند داوری شدند.

وی در ادامه، نبود نمایشنامه‌ با محتوای مناسب و براساس نیاز جامعه هنر را یکی از مهم‌ترین مشکلات در این حوزه عنوان و بیان کرد: متأسفانه بیشتر نمایشنامه‌های اجرایی اقتباسی از آثار جهان است در حالی که در این زمینه استعدادهای فراوانی در کشور به ویژه در استان گیلان وجود دارد.

مصباح با تأکید بر اینکه داشتن یک نمایشنامه خوب به اجرای یک نمایش و تئاتر با محتوای مناسب و تأثیرگذار در ارتقای فرهنگ عمومی جامعه کمک می‌کند، افزود: نمایشنامه‌نویسان ما باید به جای اقتباس از آثار خارجی از فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی در نگارش آثار خود بهره‌گیری کنند.

معاون امور هنری و سینمایی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، برگزاری جشنواره‌ها و کارگاه‌های آموزشی را زمینه‌ساز ارتقای سطح کیفی و کمی آثار تولیدی دانست و گفت: باید نیاز جامعه در تولید آثار هنری شناسایی شود تا اثر تولید شده بتواند علاوه بر جذب مخاطب عام و خاص تأثیرات لازم را نیز در سطح جامعه بگذارد.

وی با اشاره به اینکه اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان به ویژه معاونت امور هنری و سینمایی، تلاش می‌کند تا زمینه لازم برای برگزاری جشنواره‌های مختلف در راستای حضور و ترغیب هنرمندان گیلانی را فراهم کند، اظهار کرد: برگزاری این جنواره ضمن ایجاد رقابت به ظهور و شناسایی استعدادهای جوان کمک کرده و در ادامه به پویایی حوزه هنر استان گیلان کمک می‌کند.

گفتنی است در پایان این مراسم ضمن تقدیر از خانواده مرحوم پاک‌سرشت، جوایز سه نفر برتر جشنواره به آنان اهدا و از سه نفر نیز تقدیر شد.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://bazbarankhabar.ir/?p=4708

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: