پنجشنبه / ۲۲ آذر / ۱۴۰۳
×
از ایده‌های خلاقانه قابل اجرا حمایت می‌شود
شهردار رشت در ششمین رویداد ملی تولید محتوای دیجیتال گیلان:

از ایده‌های خلاقانه قابل اجرا حمایت می‌شود

پژوهشگران برای حل مشکلات استان با ارائه راهکار وارد میدان شوند
استاندار گیلان در اختتامیه جشنواره پژوهش و فناوری استان:

پژوهشگران برای حل مشکلات استان با ارائه راهکار وارد میدان شوند

حکم‌ دیوان عدالت اداری مساوی با مرگ تدریجی زندگی روستایی
چشم امید ۳۰۰ هزار خانوار گیلانی به اقدام راهبردی سه قوه؛

حکم‌ دیوان عدالت اداری مساوی با مرگ تدریجی زندگی روستایی

ما در عصررقابت های شدید زندگی می کنیم و اکنون کار به جایی رسیده که «زندگی کردن» هم خود نوعی حضور در میدان مسابقه به شمار می رود. بر این اساس اگر در خط اول مسابقه نباشید، بازنده اید. ضمنا در هر مسابقه بیشتر از یک مقام نخست وجود ندارد. – رعایت قانون در ورزش […]

  • کد نوشته: 1891
  • سه شنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۸
  • 136 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • برچسب ها

    ما در عصررقابت های شدید زندگی می کنیم و اکنون کار به جایی رسیده که «زندگی کردن» هم خود نوعی حضور در میدان مسابقه به شمار می رود. بر این اساس اگر در خط اول مسابقه نباشید، بازنده اید. ضمنا در هر مسابقه بیشتر از یک مقام نخست وجود ندارد.
    – رعایت قانون در ورزش
    هر ورزشی دارای قانون خاص خود می باشد. اگر ورزشکاری مقررات بازی را نادیده بگیرد به عنوان جریمه اخطار گرفته و حتی ممکن است از بازی اخراج شود. به عنوان مثال در فوتبال، به غیر از دروازه بان هیچ کس حق ندارد به توپ دست بزند. پشت پا زدن و سد راه بازیکن حریف شدن، خطا محسوب می شود. بدین خاطر فوتبال، یک بازی نسبتا منصفانه است.
    – قانون رقابت در زندگی
    زندگی هم مثل فوتبال آیین ها و قوانین مخصوصی دارد و ما هم بازیکنان این میدان هستیم. ما باید با دیگران به رقابت برخاسته و در عین حال انصاف در بازی را رعایت کنیم. در غیر این صورت زندگی پوچ و بی معنا خواهد بود.
    در بازی زندگی مهمترین موضوع این است که حریف منصف و درستی باشیم. این از برنده شدن هم مهمتر است. چون باختن در راه درست، بهتر از پیروزی نادرست است. ما همگی یک بازیکن منصف و درستکار را به بازیکنی که برای پیروزی به هر کاری دست می زند، ترجیح می دهیم.
    – معنای صحیح رقابت
    با این که در عصر رقابت های سخت و شدید زندگی می کنیم، ولی نباید دچار تضاد و انزوا شویم. مفهوم رقابت این نیست که حریف را نابود کرده و از میدان به در کنیم. بلکه رقابت باید به صورتی انجام شود که زندگی تمام شرکت کنندگان را بهبود بخشد. اگر چنین باشد، حریف حقیقی و درستکار می تواند حتی از یک دوست یا معلم، سود بیشتری به ما برساند.
    – ایجاد انگیزه در رقابت
    به عنوان مثال «مسابقه ماراتن» را در نظر بگیرید. رکورد مسابقه تنها مربوط به دونده پیشرو نیست. رکورد جدید، زمانی به دست می آید که دونده در برابر حریفانی قرار گرفته باشد و با آنان مسابقه بدهد. وقتی یکی از دوندگان از دیگری سبقت می گیرد، دونده دوم به هیجان آمده، تشویق می شود که با تلاش بیشتر از دونده اول جلو بزند. این جریان در طول مسابقه، ادامه داشته و دوندگان با استفاده از انگیزه رقابت، با رکوردهای بهتری مسابقه را به پایان می رسانند.
    – رقابت سودمند
    شما باید با این چشم به «رقابت» بنگرید. رقابت، اختصاصی شما نیست و به این مفهوم هم نیست که اصل رقابت، نادیده گرفته شود. رقابت باید برای همه سودمند باشد و شرکت کنندگان را ترغیب به سعی و کوشش بیشتر کند. این، اصل واقعی رقابت است که اگر به طور صحیح اعمال شود، به نیرویی مولّد و خلّاق تیدل می گردد.
    – هدف واقعی رقابت
    رقابت نباید موجب تضاد و انزوای افراد گردد. چون هدف واقعی رقابت یعنی تقویت توانایی ها و خلاقیت ها. در غیر این صورت، رقابت نه تنها باعث نابودی افراد می شود، بلکه اخلاق نیک را از بین می برد. شما باید بدانید که اگر رقابت را تنها سهم خویش بدانید، در واقع موجبات تخریب خود را فراهم کرده اید.
    شما نمی توانید برای خود و با خود، زندگی کنید. بنابراین خودتان را از هرگونه احساس تکبر و خودپسندی که ممکن روحتان را آلوده کرده باشد، رها سازید. شما باید با دیگران همکاری داشته و به آنان یاری کرده و از دیگران کمک بگیرید. زیرا هیچ انسانی نمی تواند به تنهایی کلیه نیازهایش را تأمین نماید.
    – نگاهی به صنعت خودروسازی
    بگذارید نگاهی به صنعت حمل ونقل داشته باشیم. این صنعت وابستگی زیادی به ماشین، ابزار و وسایل مختلف دارد. یک شرکت اتومبیل سازی نمی تواند کلیه وسایل و اجزای مورد نیاز اتومبیل را به تنهایی ساخته و پس از مونتاژ روانه بازار کند. یک ماشین، نتیجه جمع و ترکیب هزاران جزء تولید شده در صنایع مختلف خوردروسازی می باشد. به همین صورت ما برای هر چیز خاص زندگی، شدیدا یکدیگریم وابسته ایم.
    – رقابت شرکت های صنعتی
    امروزه در دنیا، شرکت ها برای تولید بهتر با شدت زیاد با یکدیگر رقابت دارند، در نتیجه، برای مصرف کننده، کیفیت تولید بهبود می یابد. اگر تنها یک سازنده وجود داشت، کیفیت و تکنولوژی، احتمالا هرگز پیشرفت نمی کرد. به عنوان مثال، امکان داشت که ما هنوز از ماشین لباسشویی دستی استفاده می کردیم. البته نیرو و هزینه ای که برای بهبود کیفیت و پیشرفت تکنولوژی صرف می شود، پاره ای از اوقات سر به رقم های نجومی می زند. اما شرکت ها حاضرند این مخارج را تقبل نموده تا بتوانند تولیدات برتری ارایه داده و از حریفان، پیشی گیرند. این دقیقا مانند مسابقه ای است که به آن اشاره شد. اگر یکی سبقت گیرد، دیگری ترغیب می شود که برای جبران عقب ماندگی، کوشش بیشتری به عمل آورد.
    – فاتحان حقیقی
    هیچگاه برای تخریب رقیب خود از روش های ناجوانمردانه، شایعه سازی و دیگر راههای ناپسند استفاده نکنید. به خاطر داشته باشید کسانی که منصف و درستکارند، فاتحان واقعی و نهایی هستند.
    – پرهیز از تقلب
    خیلی بهتر است که شما یک امتیاز صادقانه۸۰ در امتحان کسب کنید تا این که با تقلب، امتیاز ۱۰۰ بگیرید. زیرا امتیاز ۸۰ ، نمره ای است که با تلاش خودتان به دست آورده اید. زندگی چندان هم کوتاه نیست و امتیاز تقلبی شما آخرین امتیاز تان در زندگی نخواهد بود. نمره هشتادی که بدون تقلب به دست آورده اید، اساس محکمی برای امتیازات آینده شما خواهد بود و فرد متقلب، نهایتا به دام خواهد افتاد.
    – پیدا کردن رقبای خوب
    شما باید در حین تحصیل، دارای رقبای خوبی باشید و رقیب خوب کسی است که شما را به تلاش بیشتری ترغیب کند. چنین رقیبی از دوستی که فقط برای صحبت و وقت گذرانی نزد شما می آید، بسیار مفیدتر است. همواره سعی کنید با «رقیب» بدوید و خود نیز حریف خوبی برای رقبایتان باشید. در این صورت هردوی شما به فردایی زیباتر دست خواهید یافت.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *