شنبه / ۶ اردیبهشت / ۱۴۰۴
×

  باز باران خبر/بخش اول سیدعبدالباقی اسحاقی   چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با امنیت و آرامش کامل برگزار شد و نهمین رییس جمهور کشورمان با آرای مردم به کاخ ریاست جمهوری در خیابان پاستور تهران راه یافت که این جریان یک پیروزی سیاسی بزرگ برای مردم، رهبری و نظام جمهوری اسلامی در سطح جهانی […]

وظایف رییس جمهور پس از انتخاب 
  • کد نوشته: 36254
  • دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳
  • 24 بازدید
  • بدون دیدگاه
  •  

    باز باران خبر/بخش اول

    سیدعبدالباقی اسحاقی

     

    چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با امنیت و آرامش کامل برگزار شد و نهمین رییس جمهور کشورمان با آرای مردم به کاخ ریاست جمهوری در خیابان پاستور تهران راه یافت که این جریان یک پیروزی سیاسی بزرگ برای مردم، رهبری و نظام جمهوری اسلامی در سطح جهانی به شمار می رود.

    از ابتدای موفقیت انقلاب اسلامی هر انتخاباتی که در کشور ما برگزار شده و می شود از جهات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، منطقه ای و بین المللی بسیار مهم بوده و روی روابط ما با کلیه ممالک دنیا از جمله کشورهای غربی به شدت تأثیرگذار است؛ زیرا هرچه میزان آراء بیشتر و انتخاب مردم درست تر باشد، قدرت چانه زنی ما با غربی ها به شکل قابل توجه و تأثیرگذاری افزایش می یابد.

    در قرآن کریم و روایات اسلامی مباحث متعددی به شکل های گوناگون پیرامون  گزینش هر فرد به عنوان مسئول اداره جامعه در سطوح مختلف مطرح شده که در زمان ما یکی از آن مباحث موضوع انتخاب شخص مناسب برای تصدی منصب بسیار مهم ریاست جمهوری است.

    تربیت بر اساس اولویت ها

    این نوع دیدگاه، موجب می شود که نگاه انسان نیز نسبت به کلیه موضوعات اجتماعی و حتی موضوع خانواده و نحوه اداره آن تغییر کرده و اصلاح گردد؛ زیرا این روش به ما می آموزد که در تربیت فرزندان خویش، بیش از پیش دقت نموده و آنان را بر اساس یک سری اولویت‌ها، تربیت کرده و بعد به داخل خانواده دیگر ـ از طریق ازدواج با دیگران ـ یا به شکل های متنوع موجود به سطح جامعه بفرستیم.

    این نگاه به ما می گوید که یک رئیس سازمان، مدیر اداره، مدیرعامل شرکت خصوصی و به طور کلی یک بالادست در هنگام اداره کردن عوامل تحت نظر خود باید چه نگاهی نسبت به زیردستان یا همکارانش داشته باشد؟ همچنین این نگاه باعث می‌شود که به خاطر وجود مشکلات اقتصادی کشور یا بهانه های گوناگون از مسائل به ظاهر پیش پا افتاده و کم اهمیت، غفلت نکند. چون همین بی توجهی های کوچک در بسیاری اوقات منجر به شکست های بزرگ شده است.

    ■ قرآن و چند اولویت

    در آیات ۳۰ تا ۳۹ سوره مبارکه بقره که در باره آفرینش حضرت آدم(ع) است، چند اولویت از نیازهای بشر به طور«پایه» مطرح گردیده که به برخی از آن ها اشاره می کنیم:

    ۱ ـ مسأله حجاب و پوشش: اولین مسئله دارای اولویت که باید مورد توجه رییس جمهور کشور اسلامی باشد،  موضوع «حجاب» است. حجاب از نظر قرآن یک اولویت اساسی و استراتژیک  است. زیرا عدم توجه به آن پیامدهای منفی متعددی در جامعه از خود به جای می گذارد مانند:

    ـ  سوء استفاده از زنان به عنوان یک کالای مصرفی.

    ـ  گسترش و ترویج گناه زنا و رابطه نامشروع.

    ـ  افزایش فرزندان حرام زاده که در دین مقدس اسلام، از آن به شدت نهی شده است.

    ـ  کاهش جمعیت بر اثر کم شدن زاد و ولد.

    ـ  بلوغ زودرس بچه ها و نوجوانان که برای آینده جامعه اسلامی بسیار خطرناک است.

    ـ  برهم خوردن تعادل خانواده و نابودی آن که به دنبالش فسادهای دیگر نیز خواهد  آمد.

    پس مسئله حجاب از جهات گوناگون باید برای یک رییس جمهور اولویتی بسیار  مهم بوده و برای آن برنامه های آموزشی و فرهنگی مفصل و آینده نگرانه داشته باشد.

    علت اولویت داشتن حجاب این است که خداوند متعال در قرآن به بحث پوشش و  لباس حساسیت زیادی نشان داده است:

    اَعراف/۲۶ ـ  یا بَنِی آدَمَ قَد أنزَلنا عَلَیکُم لِباساً یُوارِی سَوآتِکُم وَ رِیشاً

    ای فرزندان آدم ! لباسی برای شما فرستادیم که اندام شما را می‌پوشاند و مایه زینت شما است.

    ریش: به معنای پَر پرندگان است که برای آن ها هم پوشش است و هم وسیله زیبایی؛ همچنین به لباسی که برای انسان نوعی«زینت» به حساب می آید، ریش گفته می ‌شود.

    وَ لِباسُ التَّقوی(وا) ذلِکَ خَیٌر

    اما لباس پرهیزگاری، بهتراست!

    ذلِکَ مِن آیاتِ اللّهِ لَعَلَّهُم یَذَّکَّرُونَ.

    این ها (همه) از آیات خدا است تا متذکِّر (نعمت های او) شوند!

    بر اساس این آیه شریفه لباس هم باید پوشاننده بدن باشد و هم موجب زینت و  زیبایی صاحب آن.

    ■ طراحی مُد و لباس

    به همین دلیل موضوع طراحی مد و لباس توسط تمام دولت ها باید جدی تلقی شده و روی آن به دقت نظارت گردد؛ در غیر این صورت اگر صنعت طراحی و تولید لباس همچنان در دست غربی ها یا کشوری به شدت غربزده مثل ترکیه باشد، نتیجه اش همین است که الان در کف خیابان ها مشاهده می کنیم. البته مواردی که اکنون می بینیم، آغاز راهی است که منجر به فساد گسترده تر می شود و نقطه پایانی برایش قابل تصور نیست.

    ۲ـ دانش:  دومین مسئله ای که باید با اولویت مد نظر رییس جمهور باشد، موضوع دانش است. مجهز شدن به علم، ابتدایی ترین نیاز انسان است که برایش توانایی و قدرت می آورد و از سوی دیگر، امری مقدس است که باید به جایگاه حقیقی خود بازگردد؛ زیرا خداوند در آیه ۳۱ سوره بقره می‌فرماید:

     

    بقره/۳۱ ـ وَ عَلَّمَ آدَمَ الأسماءَ کُلَّها …

    خداوند، آموخت به آدم، عِلم اَسماء را همگی [= به طور کامل].

    اصولاً خداوند انسان را آفرید تا بداند و بفهمد. در نتیجه با عنایت پروردگار حضرت آدم(ع) علم پیدا کرد به اسماء، یعنی: همه چیز را شناخت و خواص آن ها را دانست.  به عبارت بهتر انسان علم پیدا کرد نه اطلاعات؛ زیرا نتیجه دانش به دست آوردن اطلاعات است.

    ■ جایگاه واقعی دانش

    الان، مهمترین مسئله برای کشور ما این است که «دانش» باید به جایگاه واقعی خود برگردد و به عنوان یک امر مقدس و زیربنایی به آن توجه شود نه صرف به دست آوردن مدرک تحصیلی؛ مثلا اگر شخصی برود در رشته پزشکی درس بخواند صرفا به خاطر این که این بخش از دانش، درآمد مالی بالایی دارد و نه به خاطر کمک به انسان های نیازمند، این درس خواندن و دانشمند شدن، از نظر دین اسلام، دیگر امر مقدسی نیست و ارزشی ندارد. بلکه آن آموختنی دارای ارزش است که در خدمت تمام طبقات جامعه ـ به خصوص محرومین و نیازمندان ـ باشد و امنیت روانی، آرامش و اعتماد به نفس را به مردم هدیه کند.

    بدیهی است که در رشته های دیگر هم وضعیت به همین ترتیب است و دولت می تواند با حمایت به موقع و مناسب از افراد نخبه و برجسته موجب شود که آنان با خیال آسوده و بدون دغدغه های مزاحم، هم به افزایش سطح علمی خود بپردازند و هم بتوانند خدمات بهتری را به هموطنان خویش ارایه نمایند.

    ادامه دارد…

     

     

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *