جذابیت های پارک‌های عصرانه در رشت

 

باز باران خبر/رضا حقی

 

حدود ۹ سال از ثبت رشت به عنوان شهر خلاق خوراک در مؤسسه جهانی یونسکو می‌گذرد ولی تاکنون اقدام عملی و کاربردی در این زمینه  انجام نشده است.

ایجاد پارک‌های خوراک محور با حمایت شهرداری و ورود بخش خصوصی به عنوان سرمایه‌گذار می‌تواند یکی از عاجل‌ترین کارها در این زمینه باشد.

بعد از پیشنهاد پارک‌های خوراک محور صبحانه، قیل ناهار و شب جره، بیست و چهارمین یادداشت برندسازی به ایجاد پارک عصرانه در شهر رشت اختصاص می‌یابد.

از حدود ۶۵ پارک کوچک و بزرگ موجود در سطح شهر رشت می‌توان ۵ پارک در ۵ منطقه شهر را به این امر اختصاص داد تا در قالب مشارکت با بخش خصوصی به صورت قرارداد bot در کمترین زمان ممکن از سوی شهرداری  اجرایی شود.

این طرح بدون هیچگونه هزینه کردی از طرف شهرداری صرفاً با در اختیار گذاشتن مقداری از زمین‌ پارک‌های موجود به بخش خصوصی انجام می‌شود و بعد از گذشت چند سال از قرارداد مشارکت، شهرداری علاوه بر اینکه هیچ هزینه‌ای برای طرح مذکور انجام نداده است از محل اخذ اجاره اعیانات احداث شده می‌تواند به درآمد پایداری نیز دست یابد.

بر این اساس ایجاد پارک‌های خوراکی عصرانه در رشت می‌تواند جذابیت‌های زیادی برای مردم و گردشگران داشته و به یک مقصد پرطرفدار برای شهروندان و گردشگران تبدیل شود.

پارک عصرانه می‌تواند محلی برای عرضه انواع غذاهای محلی باشد که تاکنون یا منسوخ شده و یا صرفاً در بعضی از خانه‌ها سرو می‌شود و در اماکن عمومی عرضه نمی‌شوند.

خوراکی‌های محلی که ریشه در تاریخ و هویت منطقه دارند و از دیرباز به عنوان عصرانه شناخته می‌شوند؛ غذاهایی مثل سرد پلا با اشبل و مغز گردو، سرد پلا با پنیر سیاهمزگی و سیر و باقلا، سرد پلا با زیتون و باقلا، سرد پلا با چای شیرین، سرد پلا با خمس، غذاهایی که بدون استفاده از قاشق و چنگال و با دست خورده می‌شد (روش غذا خوردنی که در دین ما و همچنین از نظر پزشکی بدان توصیه می‌شود.) و این نوع غذا خوردن به تنهایی می‌تواند به یک برند تبدیل شود.

این غذاها در کنار غذاهای مخصوص دیگری همچون ورقه بادمجان یا همان بادمجان ورقه، ورقه سیب زمینی، ورقه کدو، انواع کوکو بادمجان، سیب زمینی، باقلا، سبزی، بادکوبه و سیرابی شیردان وانواع کباب چنجه، دل و قلوه ، سنگدان ، جگر و پستان در کنار دسرهای خاص منطقه مثل کال کباب، بورانی، باقلا پخته، لوبیا پخته با کباب و انواع نان‌های محلی مثل نان برنجی، کشتا، لاکو، گندمی و انواع خوراکی‌هایی که با چایی همزمان خورده می‌شود مثل رشته خشکار، کاکا، انواع نباتی، انواع حلواهای محلی مثل خرش حلوا، دستکش حلوا، حلوای گزنه و حلوای ضیابر،  اگرده، انواع کلوچه های فومن، لاهیجان، رودسر و لنگرود؛ انواع مربا و انواع خوراکی‌های تخمیری بومی منطقه‌ای مثل آب کونوس، آب خوج و ده‌ها خوراکی دیگر که مخصوص عصرانه است.

ضمن اینکه  شهر رشت که به داشتن آب و هوای معتدل و طبیعت زیبا معروف است، ایجاد پارک‌های خوراکی در محیطی سبز و طبیعی می‌تواند به بازدید کنندگان احساس آرامش و لذت بیشتری بدهد و فضای مناسبی برای صرف عصرانه در کنار خانواده و دوستان ایجاد کند.

چنین پارک‌هایی می‌توانند به عنوان یکی از جاذبه گردشگری جدید در رشت عمل کرده و توجه گردشگران داخلی و خارجی را به خود جلب کنند.

گردشگران علاقمند به تجربه‌های محلی هستند و پارک‌های خوراکی می‌تواند این نیاز آنها را برآورده کند.

این پارک‌ها می‌تواند فرصت های شغلی و اقتصادی جدیدی برای مردم ایجاد کند؛ از فروشندگان خوراکی‌های محلی گرفته تا تولید کنندگان اولیه این محصولات.

این مسئله می‌تواند به توسعه اقتصادی منطقه کمک کرده تا ده‌ها شغل  بدون سرمایه‌گذاری دولتی ایجاد شود.

پارک‌های خوراک محور می‌تواند فضایی برای برگزاری رویدادهای محلی، موسیقی زنده، نمایش و کارگاه‌های آموزشی باشد که همه این‌ها به ارتقای فرهنگی و تقویت روحیه اجتماعی کمک می‌کند.

با ارائه انواع غذاهای محلی متنوع و جدید بازدیدکنندگان می‌توانند تجربه‌های غذایی منحصر به فردی داشته باشند و این امر جذابیت این پارک‌ها را افزایش می‌دهد؛ همچنین این پارک‌ها می‌توانند مکانی برای آشنا کردن مردم با تاریخ و فرهنگ غنی غذایی گیلانیان باشد.

این آگاهی فرهنگی می‌تواند به حفظ و تقویت هویت بومی کمک نماید؛ اعتقاد بر این است که ایجاد چنین پارک‌هایی می‌تواند نه تنها به عنوان یک فضای تفریحی بلکه به عنوان یک مرکز فرهنگی و اجتماعی در قلب شهر عمل کند.

این پارک‌ها به هویت شهری رشت کمک می‌کند و آن را به عنوان یک شهر با فرهنگ غنی و متمایز معرفی می‌نماید.

 

با این اوصاف شهر رشت می‌تواند با بهره‌برداری از این پارک‌ها به یکی از عناصر کلیدی در برندسازی، به عنوان شهر خوراکی‌های عصرانه معرفی شود و این اقدام می‌تواند خلاقیت غذایی منطقه را در یک فضای عمومی به اثبات برساند.

البته با توجه به این ویژگی‌ها، پارک عصرانه می تواند بدون هیچ هزینه‌ای از سوی دولت و شهرداری به یک فضای شهری محبوب و منحصر به فرد تبدیل شود که هم نیازهای تفریحی و فرهنگی بازدیدکنندگان را برآورده کند و هم هویت و قدمت و خلاقیت غذایی منطقه را به رخ بکشد.

پارک عصرانه با توجه به نوع غذاهایی که عرضه می‌کند می‌تواند به یک پارک شبانه روزی تبدیل شود؛ پارکی که قابلیت عرضه انواع خوراکی و نوشیدنی  را دارد که قابل خوردن در طول شبانه روز است.

خوشبختانه  شهر رشت جز معدود شهرهایی در ایران و جهان است که شغل‌های مختلفی در آن به صورت ۲۴ ساعته دایر هستند از فتوکپی گرفته تا کافه از میوه فروشی گرفته تا گل فروشی، از سوپرمارکت گرفته تا کله پاچه فروشی از گاری کباب گرفته تا پارک عصرانه و…

پس این مزیت رشت را قدر بدانیم و این شهر همیشه بیدار و زنده را با این اقدام یک گام به جلو ببریم.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://bazbarankhabar.ir/?p=37057

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

پیشنهادی: