توسعه یافتگی نتیجه ارتقای کیفیت زندگی مبتنی بر افزایش تولید ناخالص داخلی است

معاون توسعه منابع انسانی و پشتیبانی سازمان برنامه و بودجه، گفت: شایسته سالاری یکی از شاخص های مهم بهره وری است.

به گزارش باز باران خبر، زهرا اربابی امروز پنجشنبه ۲۶ دی ماه در پنجاه وچهارمین نشست تخصصی توسعه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان که با موضوع «مدیریت بهره وری» در سالن اجتماعات این سازمان برگزار شد، با بیان اینکه توسعه نیازمند یک حرکت همه جانبه است، اظهار کرد: مفهوم بهره وری ابتدا باید در نگاه ما ایجاد شود و در باورهای ذهنی ما جای بگیرد تا در رفتار سازمانی و اجتماعی خودش را نشان دهد.

وی تغییر و تحول به سمت بهتر شدن در آینده را جزو آموزه های دینی و انسانی دانست و افزود: نه تنها برنامه ششم توسعه، بلکه همه برنامه های توسعه ای بر بهره وری به عنوان یک اصل در توسعه کشور تاکید دارد، اما هنوز از ظرفیت های موجود استفاده حداکثری نشده است.

معاون توسعه منابع انسانی و پشتیبانی سازمان برنامه و بودجه کشور توسعه یافتگی از طریق ایجاد ظرفیت های جدید(افزایش نهاده ها) و توسعه یافتگی از طریق ارتقای بهره وری(افزایش ستانده ها) را دو روش برای توسعه کشور دانست و متذکر شد: با توجه به شرایط اقتصادی کشور و تحریم ها، امکان افزایش نهاده ها ممکن نیست.

اربابی با اشاره به عدم شکل گیری باورهای ذهنی براساس مفهوم بهره وری و عدم طراحی فرایندهای کاری مبتنی بر بهره وری در سیستم های سازمانی، تصریح کرد: افزایش اشتغال و افزایش سرمایه گذاری منجر به افزایش تولید ناخالص داخلی می شود که در نهایت ارتقای کیفیت زندگی و توسعه یافتگی را به همراه دارد.

وی بهبود بهره وری سرمایه، بهبود بهره وری نیروی انسانی، بهبود بهره وری ساختارهای مدیریتی را موجب ارتقای بهره وری کل عوامل تولید دانست و خاطرنشان کرد: توسعه یافتگی نتیجه ارتقای کیفیت زندگی مبتنی بر افزایش تولید ناخالص داخلی است.

معاون سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه شایسته سالاری یکی از شاخص های مهم بهره وری است، اظهار کرد: افراد کاردان راحت تر از کسانی که براساس زد و بندهای سیاسی و جناحی در سطوح مدیریتی منصوب شده اند برای پیشبرد اهداف سازمانی برنامه ریزی می کنند.

وی بهره وری را یک طرز تفکر دانست که براساس آن هر فرد، سازمان و کشور می تواند فعالیت ها و وظایف خود را اثربخش تر و کارآمدتر انجام دهد و گفت: بهره وری کار درست را درست انجام دادن است.

اربابی، الگوی ایرانی – اسلامی پیشرفت، سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، سیاست های کلی نظام اداری، سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، سیاست های کلی اصلاح الگوی مصرف و برنامه ششم را از جمله مهمترین سیاست های نظام دانست و یادآور شد: عوامل فردی، سازمانی، ملی و بین المللی بر بهره‌وری موثر هستند.

وی نگرش، انگیزه، ارزش ها و دانش و مهارت را موجب افزایش بهره وری فردی دانست و عنوان کرد: فرهنگ سازمان باید مبتنی بر بهره وری، اثربخشی و کارایی باشد. همچنین استفاده از فناوری در قالب سامانه های اداری و سازمانی به افزایش بهره وری کمک می کند.

معاون سازمان برنامه و بودجه با اشاره به بی توجهی هنجارهای اجتماعی به بهره وری، تصریح کرد: نظام آموزشی بزرگترین چالشی است که در مسیر ایجاد و استقرار بهره وری با آن مواجه هستیم و متاسفانه کتب درسی به مفاهیم بهره وری نمی پردازند.

اربابی به چالش های فرهنگی، مدیریتی، فردی، محیط کار و شغلی بهره وری اشاره و خاطرنشان کرد: متاسفانه شاهد شکاف عمیقی بین دانشگاه و صنعت هستیم و فارغ التحصیلان در شغل های مرتبط نیز مهارت ندارند.

وی با تاکید بر لزوم استقرار چرخه بهره وری در همه دستگاه های اجرایی، متذکر شد: افزایش ستانده ها با استفاده از همان میزان نهاده، ثابت نگه داشتن ستانده ها همراه با کاهش نهاده ها، روند افزایشی سریع تر ستانده ها نسبت به افزایش نهاده ها، روند کاهشی سریع تر نهاده ها نسبت به کاهش ستانده ها و افزایش ستانده ها همراه با کاهش نهاده ها از جمله راهکارهای افزایش بهره وری در دستگاه هاست.

معاون سازمان برنامه و بودجه همچنین خواستار فعالیت های آموزشی برای اشاعه فرهنگ بهره وری شد و تاکید کرد: تعیین شاخص های بهره وری و اندازه گیری آنها، تجزیه و تحلیل شاخص ها، شناسایی عوامل ارتقای بهره وری، تعیین راهکارها و برنامه ریزی بهبود بهره وری و اجرای راهکارهای بهبود بهره وری الزامی است.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://bazbarankhabar.ir/?p=6732

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

پیشنهادی: