سه شنبه / ۲۸ اسفند / ۱۴۰۳
×
“میرغضنفری” سرپرست فرمانداری شهرستان رشت شد
با حکم‌ نماینده عالی دولت در گیلان؛

“میرغضنفری” سرپرست فرمانداری شهرستان رشت شد

یادداشت/ حبیب محمد پور بی بالان 

ارزش زیستی یک درخت هیرکانی چند هزار دلار است؟!

باز باران خبر/ یک کارشناس محیط زیست در برنامه سیمای جمهوری اسلامی گفت ارزش زیستی یک درخت بلوط ۲۰۰ هزا ر دلار است.
ارزش زیستی یک درخت هیرکانی چند هزار دلار است؟!
  • کد نوشته: 38910
  • منبع: باز باران خبر
  • چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳
  • 41 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • باز باران خبر/ یک کارشناس محیط زیست در برنامه سیمای جمهوری اسلامی گفت ارزش زیستی یک درخت بلوط ۲۰۰ هزا ر دلار است.

    حالا اگر به پیکره زیستی این درخت که حفظ بستر خاک و جلوگیری از ورود ریز گردها و حیواناتی که در عمق این درختان زندکی می کنند و همچنین ذخیره آب ۵۰ میلیون جمعیت کشور را در نظر بگیریم‌ پی به ارزش زیستی در ختان هیرکانی درجنگل های شمال خواهیم برد.

    شوربختانه در یک ماه گذشته با حضور استانداری که داعیه دادگری در گیلان‌ دارد و دولتی که می خواهد وفاق را در فرایند توسعه ایجاد کند، برای ایجاد جاده کنار گذر سد پلرود تاکنون بیش از هزاران درخت هیرکانی را قطع کرده اند؛ درختانی که در هر هکتار ۶۸ تن گرد و خاک را کنترل و۵۰۰ متر مکعب آب تولید می کنند. البته آنها در پس از انقلاب نیز در کارکردهای مشابه حدود ۴ میلیون هکتار جنگل را نابود کرده بودند و جای تعجب نیست که در بیش از ۲۲ سال پیش آمدند پروژه سد پلرود را بدون بررسی تبعات ایجاد جاده فرعی آن در دل جنگل های هیرکانی آغاز کردند.

    این آغازی شوم و جبران ناپذیر برای زیست بوم ارزشمند کشورمان بود که با توجه به مخالفت های چندین ساله منابع طبیعی و محیط زیست به اجرا در آوردند!

    اینکه کارشناس زیست بوم‌کشورمان می گوید ارزش زیستی یک درخت بلوط برابر با ۲۰۰ هزاردلار یعنی ۱۲میلیارد تومان است باید دید که چه دست هایی در کار بوده که این فاجعه زیست محیطی را در استان گیلان رقم زده اند. اگر چه آنها در ۲۵ سال پیش هم برای تامین‌آب خوردن مردم رودسر و املش چشمه پر آب سفید آب را که سالانه میلیون ها گردشگر را به خود می دید در بالا دست قطع کردند که با این کار حدود۵۰۰ متر از زیباترین آبشارهای گیلان نابود شد.

    اما باید بدانیم که این قطع بی محابا و گسترده انبوه ترین ناحیه جنگلی کشورمان در رحیم آباد رودسر برای نهایی کردن سد پلرود هم‌ در آینده نشان خواهد داد که میشد با آبندان‌های متعدد در مسیر طولانی نیازی به ایجاد سد نباشد و هزاران‌هزار درخت قطع شود!

    تصویری که‌می بینید یک قطعه از دهها قطعه درختان هیرکانی در مسیر چند کیلومتری جاده است که قطع شده و هنوز هم ادامه دارد!

    اعتقاد دارم که با این روند دهشت بار اگر آیت‌ا… خمینی در سال ۱۳۴۲ می گفت ای علمای اسلام به داد اسلام برسید! اکنون باید رهبر انقلاب بگوید ای مردم ای مدیران ای کنشگران‌ ای نویسندگان و ای خبرنگاران به داد جنگل های البرز و زاگرس برسید!

    نوشته های مشابه
    “میرغضنفری” سرپرست فرمانداری شهرستان رشت شد
    با حکم‌ نماینده عالی دولت در گیلان؛

    “میرغضنفری” سرپرست فرمانداری شهرستان رشت شد

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *