باز باران خبر/ مجموعه خدمات ارائه شده دکتر ارسلان سالاری رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان نشان میدهد وی از ابتدای قبول مسوولیت تاکنون به عنوان یکی از مدیران موفق و کاریزماتیک عمل کرده است.
امروزه در به کارگیری ابزارهای مدیریتی چه سنتی و کلاسیک و چه حرفهای، وجود بحران های مالی، تشدید تحریمهای ظالمانه و همچنین وجود بحران بیسابقه قرن به نام کرونا موفقیت مدیران را دست نیافتنی کرده و این ادعا در اغلب بخشهای ارائه دهنده خدمات عمومی دولت مستقر فعلی خود را نشان میدهد.
اینکه امروزه در سختترین دوران و تنگدستی به لحاظ منابع، ارتباطات و دیپلماسی اقتصادی قرار گرفتهایم و سایه هولناک کرونا نیز خود بر این مصائب افزوده، شکی نیست اما در عین حال با تکیه بر درون، شناخت ظرفیتها و پیگیری و تلاش مستمر برای بهرهگیری از فرصتهای ایجاد شده نیز امری ممکن به نظر میرسد که این مهم نیز با مدیریت فوقحرفهای و هوشمندانه و البته جوان و انقلابی میتواند کشتی گرفتار در طوفان را به ساحل نجات برساند.
یکی از عرصههایی که مدیریت هوشمندانه، حرفهای و به معنای واقعی انقلابی و مبرهنی که عام و خاص شاهد آن هستند و در سختترین شرایط توانسته خدمات قابل توجهی ارائه کند و دسترسی مردم را به آنها کوتاه و سهلالوصول نماید، حوزه سلامت در استان گیلان با مدیریت حرفهای و معجزهگرایانه ارسلان سالاری است.
گیلانیان که همچون مردم کشور گرفتار بلای سنگینی به نام کرونا هستند و از شیوع این بیماری خوف دارند، اقدامات و دستاوردهای پیاپی مسئولانشان به ویژه در بخش بهداشت و درمان، بارقههای امید را یکایک به سویشان گشوده است و این نشان میدهد اعتماد اجتماعی به نظام سلامت در مقایسه با پیش در استان با فاصله معنا داری افزایش یافته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان ضمن حمایت قاطع خود از کادر درمان، با پیگیری های مستمر توانسته از سازمان برنامه و بودجه کشور مطالبات معوقه پرسنل درمانی دانشگاه را مطالبه کند تا شاید گوشهای از زحمات مدافعان سلامت جبران شود و این اقدام ارزشمند و کاری توانسته انگیزه و علایق کادر سلامت استان را به جهت خدمت بیمنت سوق دهد.
تعامل مطلوب، هدفمند و در چارچوب قانون دکتر سالاری با سازمان برنامه و بودجه و مطالبه حقوق تضییع شده گیلانیان از سوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان، تنها به جذب اعتبار و پرداخت مطالبات معوق کادر بهداشت و درمان ختم نشد و مجموع اعتبارات جذب شده یکی از بالاترین شاخص های جذب بودجه در گیلان را به نام خود ثبت کرده و این امر بدان معنا است که استان گیلان در این بازه هم از نظر کمی و هم به لحاظ کیفی رشد قابل توجه و اثربخشی داشته است.
بهرهبرداری از ۱۹ پروژه بزرگ و عامالمنفعه دانشگاه علوم پزشکی گیلان با مجموع اعتبار ۳۳۰ میلیارد تومانی در بازه زمانی کمتر از دو سال در استانی به نام گیلان که عقبماندگی های عدیده در حوزه های مختلف سلامت داشت به عنوان انقلابی در ارائه خدمات بهداشت و درمان کشور محسوب میشود و این برانگیختگی، رشد، توسعه و ارتقای شاخصها جز با مدیریت حرفهای و انقلابی میسر نمیشد، از این رو جمهوری اسلامی باید به داشتن چنین مدیرانی که از فرزندان انقلاب هستند، بر خود ببالد و افتخار کند.
علیایحال با در نظر گرفتن شرایط خاص کرونایی در جهان و کشور، تحریمهای مستکبرانه و ظالمانه، اقدامات فراگیر، عدالت محور و با محوریت محرومیت زدایی سالاری در شهرستانهای کمبرخوردار و کمترتوسعه یافته بی شک در حفظ جان هم استانیها بی تاثیر نبوده و نقش شایانی در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی داشته است و بهرهبرداری از بیمارستانها، CT اسکنها، خوابگاه دانشجویی، احداث و تجهیز آزمایشگاههای تخصصی و فوق تخصصی، توسعه اورژانس، اکسیژنسازها، تختهای ICU، تجهیزات پزشکی بیشمار و حیاتی گواهی بر این ادعای حقیقی و میدانی است.
در جمهوری اسلامی ایران که بدخواهان داخلی و خارجی، تحریمها و محرومیتهای بیشمار اضلاع کمترتوسعهیافتگی را تشکیل داده، یقینا پیشرفت و آبادانی و استمرار ارائه خدمات عمومی به مردم نیازمند بهکارگیری مدیریت فوقحرفهای درونگرا، فرصتنگر و به معنای حقیقی انقلابی همچون ارسلان سالاری است و این نوع مدیریت میدانی و فراسازمانی امروزه به عنوان بزرگترین فقدان در دستگاههای دولتی به شمار میرود و یقینا با نمادسازی و الگوگیری از چنین مدیران موفقی میتوان از بحران های تحمیلی و ایجابی عبور و خدمت به مردم را به صورت ملموس، محسوس و قابل اندازهگیری ارائه کرد و لذت برد.
در این مدت محدود، مدیریت سالاری در دانشگاه به نحوی بوده که علاوه بر بروز رسانی پرداختی های پرسنلی و غیر پرسنلی، توانسته یک توسعه همه جانبه و متوازن در همه حوزه های دانشگاه، از قبیل آموزشی، فرهنگی، بهداشتی، درمانی و … را ایجاد کند.