باز باران خبر: فوق تخصص روماتولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران با اشاره به وابستگی مستقیم پوکی استخوان و تغذیه گفت که در صورت عدم توجه به رژیم غذایی حاوی فسفر و کلسیم، این بیماری می تواند دامنگیر افراد شود.
عارف حسینیان امیری افزود: پوکی استخوان کاهش مقاومت و استحکام استخوان ها را ایجاد می کند و همچون دیگر بیماری ها علائمی چون درد و ضعف ندارد.
وی خطر اصلی ابتلا به این بیماری را شکستگی با یک ضربه کوچک دانست، ادامه داد : این بیماری در سنین بالا رخ می دهد و خانمها بعد از یائسگی بیشتر رخ می دهد زیرا که هورمون در بدن نگهدارنده استخوان است.
به گفته این متخصص روماتولوژی ۲ تا سه سال بعد از یائسگی این کاهش هورمون نگهدارنده استخوان است و پوکی استخوان برای مردان در سنین ۶۵ تا ۷۰ سال اتفاق می افتد.
وی عکسبرداری تخصصی تراکم استخوان ره راه درست و علمی برای شناسایی این بیماری عنوان کرد و گفت: برای این کار افراد می بایست به متخصصان روماتولوژی یا داخلی برای انجام این نوع عکسبرداری اقدام کنند. تغذیه مناسب راهی برای جلوگیری از پوکی استخوان است که این مواد غذایی کی بایست حاوی کلسیم و فسفر باشد.
پوکی استخوان یا در اصطلاح پزشکی استئوپروز از زمان شروع کاهش تراکم استخوانها دربدن فرد مبتلا تا بروز اولین نشانهها و علائم آن روندی تدریجی دارد و این موضوع درکنار عوارض و هزینههای سنگینی که به مبتلایان، خانواده آنان و به طور کلی ارگانهای بهداشتی و درمانی جوامع تحمیل میکند سبب شده که از آن به عنوان بیماری خاموش قرن یاد شود.
رعایت مراقبت های پزشکی و درمانی برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری و یا کنترل آن نقش مهمی در کیفیت بخشی زندگی افراد جامعه دارد که می بایست مورد توجه قرار بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید