چهارشنبه / ۲۱ آذر / ۱۴۰۳
×

  باز باران خبر/ سیدعبدالباقی اسحاقی در شماره های پیشین بحث ما پیرامون «وظایف یک رییس جمهور پس از انتخاب شدن» بود و برخی از موارد را به طور اختصار مورد بررسی قرار دادیم، اینک ادامه موضوع را در زیر می خوانید. ۶ ـ  فضای سبز ششمین اولویت رییس جمهور، إعمال مدیریت بالادستی بر مسایل […]

وظایف رییس جمهور پس از انتخاب / بخش پنجم و پایانی
  • کد نوشته: 36360
  • یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳
  • 5 بازدید
  • بدون دیدگاه
  •  

    باز باران خبر/ سیدعبدالباقی اسحاقی

    در شماره های پیشین بحث ما پیرامون «وظایف یک رییس جمهور پس از انتخاب شدن» بود و برخی از موارد را به طور اختصار مورد بررسی قرار دادیم، اینک ادامه موضوع را در زیر می خوانید.
    6 ـ  فضای سبز
    ششمین اولویت رییس جمهور، إعمال مدیریت بالادستی بر مسایل بسیار مهمی مانند: سامان دادن به فضای سبز شهرها، إحیاء و حفظ و گسترش جنگل های کشور، بیابان زدایی از مناطق مرکزی و جنوبی و چاره اندیشی فوری برای جلوگیری از تداوم فرونشست زمین در آنجا، درختکاری در معابر عمومی، محلات، خیابان ها و بزرگراه های شهری، بین شهری و استانی با استفاده از درختان بومی هر منطقه نه بهره گیری از گیاهان وارداتی و بعضا مهاجم، توجه به شادابی و نشاط مردم از این راه و فراهم سازی امکانات تفریح حلال برای کلیه اقشار مختلف جامعه است.
    بقره/۳۵ ـ وَ قُلْنا یا آدَمُ اسْکُنْ أنْتَ وَ زَوْجُکَ الْجَنَّهَ
    و گفتیم: «ای آدم!، تو با همسرت در بهشت سکونت کُن
    وَ کُلا مِنْها رَغَدًا حَیْثُ شِئْتُما
    و از (نعمت های) آن، از هر جا می‌خواهید، گوارا بخورید
    وَ لا تَقْرَبا هذِهِ الشَّجَرَهَ، فَتَکُونا مِنَ الظَّالِمِینَ.
    (اما) نزدیک این درخت نشوید؛ که از ستمگران خواهید شد.
    خداوند متعال در این آیه خطاب به بشر فرمود: « ای آدم، تو و همسرت در این باغ بهشتی، ساکن شوید [= آرامش پیدا کنید]، ولی نفرمود که در این خانه، فقط زندگی کنید. زیرا بحث آرامش یابی با زندگی کردن، تفاوت دارد. چون ممکن است زن و شوهری در یک منزل و زیر یک سقف زندگی کنند ولی سکون و آرامش نداشته باشند.
    خانه های حیاط دار
    در گذشته نه چندان دور، در شهرها، خانه‌های مردم، یک حیاط بزرگ داشت که در
    کنار یا میانه آن، باغچه، حوض آب و چند درخت میوه یا سایه دار ـ مثل بید مجنون ـ خودنمایی می کرد و فقط قسمتی از فضای آن را ساختمان تشکیل می داد.
    با ورود ایرانیان به عرصه آپارتمان نشینی و بلندمرتبه سازی، متاسفانه حیاط، حوض و درخت حذف گردید و به آسیب‌های بعدی آن، اصلا توجه نشد و مطالعات پژوهشی مناسب و جامعه شناسی روی آن صورت نگرفت. در نتیجه آرامش نیز از زندگی شهروندان رَخت بربست.
    مسکن مهر کشور یکی از ابرپروژه هایی است که در خانه دار شدن بسیاری از مردم و نجات آنان از مستأجری، نقش زیربنایی ایفا کرد ولی یکی از اشکالات آن، همین بی توجهی یا کم توجهی به فضای سبز است که دولت جدید، باید به طور ویژه، در مورد اصلاح آن، تدبیری بیاندیشد.
    نیاز زیربنایی
    احداث خانه های بزرگ حیاط دار و دارای چند اتاق با رعایت اصول اسلامی و مسایل شرعی، برای تحقق مقوله فرزندآوری و داشتن چند بچه، در زمره نیازهای زیربنایی است که باید در باره آن، توجه ویژه ای مبذول شود و مسئولین ذیربط فقط
    به شعار دادن اکتفا نکنند.
    قـالَ  الکاظِمُ (ع) :
    حضرت امام کاظم (ع) فرمود:
    اِجتَهِدُوا فِی اَنْ یکونَ زَمانُکُم اَربعَ ساعاتٍ:
    بکوشید که زمان خود [= بیست و چهار ساعتِ شبانه روز] را به چهار بخش تقسیم  کنید:
    ساعهٌ لِمُناجاهِ اللّهِ
    یک بخش را به مناجات با خداوند و عبادت، اختصاص دهید.
    وَ ساعهٌ لِأمرِ المَعاشِ
    یک بخش را برای تأمین مخارج زندگی و کسب درآمد مالی، قرار دهید.
    وَ ساعهٌ لِمُعاشَرَهِ الإِخوانِ وَ الثِّقاتِ الَّذِینَ یَعرِفُونَکُم عُیُوبَکُم، وَ یَخلُصُون لَکُم فِی الباطنِ
    و بخشی را برای دیدار [و گفتگو] با برادران دینی و دوستان مورد اطمینان که آگاه  می کنند شُما را از عیب ها و اشکالات تان، و دوستی صادقانه خویش را در پنهان،
    به شما نشان می دهند [= یعنی: عیوب شما را جلوی دیگران مطرح نمی کنند]
    وَ ساعهٌ فِیها لِلَذّاتِکُم فِی غَیرِ مُحَرَّم ٍ
    و بخشی را قرار دهید برای تفریحات و لذت های غیرحرام [= لذت های حلال]
    وَ بِهذِهِ السّاعهِ، تَقدِرُونَ علی الثَّلاثِ ساعاتٍ.
    و با لذت بردن حلال و تفریحات صحیح، شما قادر می شوید بر اداره آن سه بخش
    دیگر.   منبع : تُحَفُ العُقُول/ص۴۰۹.
    تقویت انسان
    نکته بعدی، توجه به مسئله تفریح است. بر اساس روایت پیش گفته، تفریح سالم، روح انسان را تقویت می کند تا برای انجام سایر فعالیت‌ها مانند کسب درآمد برای اداره زندگی، عبادت و بندگی خدا، و نزدیک شدن به برتری های اخلاقی ـ که کیفیت آرامش او را افزایش داده و از اضطراب هایش می کاهد ـ آمادگی بهتری پیدا کند. اما اگر نسبت به این موارد بی توجه باشیم، بسیاری از مشکلات، هرگز حل نمی شوند بلکه معضلات جدید و تازه ای نیز پدید می آیند که در زمان های گذشته، سابقه نداشته اند.

    ۷ ـ  غذای حلال

    هفتمین اولویت کاری رییس جمهور، تأمین غذای حلال برای مردم است. غذای پاک، موجب افزایش سلامتی جسم، کاهش بیماری ها و بهتر شدن کیفیت سلامت و بهداشت جامعه است. به عنوان مثال، حذف تدریجی قند، شکر، نمک، تنقلات خوشمزه ولی زیان آور، عدم تولید محصولات تراریخته و جلوگیری از تولید و پخش نوشیدنی ها و غذاهای حرام، یکی از روش های سالم سازی تغذیه جامعه و کمک به بهبود بهداشت عمومی است.
    بنابراین دولت باید کاری کند که فرصت کسب حلال برای همه شهروندان فراهم شود و اوضاع به گونه ای نباشد که حرام خواری، رشوه، ربا، گرانفروشی، احتکار، کم فروشی، تقلب و غیره، آسان تر از به دست آوردن رِزق حلال باشد.
    8 ـ  آزادی‌های مشروع
    هشتمین اولویت کاری رییس جمهور، تأمین آزادی مشروع ـ نه بی بندوباری ـ برای  مردم است. چون آزادی، یکی از نیازهای اساسی انسان است.
    خداوند به حضرت آدم(ع) فرمود:«از هر کجای این باغ[= بهشت] که می‌خواهید بخورید، ولی به این درخت نزدیک نشوید». چرا؟، چون انسان برای رسیدن به سعادت و خوشبختی حقیقی باید تقوا [= مراقبت از خویشتن در مقابل شیطان و عوامل او] و صبر[= استقامت در برابر دشواری ها] را نیز تمرین کند. به همین خاطر باید یاد بگیرد که در برابر برخی چیزها، چگونه مقاومت کند تا بتواند شخصیت انسانی خود را که مورد تأیید دین مقدس اسلام باشد، به شکل مناسبی بسازد.
    بر رئیس جمهور آینده، لازم است که بر اساس قانون اساسی، به آزادی‌های منطقی مردم، تفریحات حلال و حقوق شهروندی مردم در زمینه‌های گوناگون، به عنوان صاحبان اصلی انقلاب اسلامی توجه کند.
    9 ـ  حضور در فعالیت عمومی و همگانی
    نهمین نیاز بشر، مشارکت در اداره جامعه است که امروزه به صورت برگزاری انتخابات، انجام می شود و بدون تردید، حضور فعال مردم در هر یک از انتخابات ها، کشور را بیمه و مصون می‌کند.
    عاملی که مشارکت عمومی را تقویت می کند، این است که مسئولین، طوری برای آبادانی کشور و رفاه حال مردم فعالیت و تلاش کرده و به شهروندان گزارش دهند تا اکثریت افراد جامعه با مشاهده آن زحمات، مشتاق شوند که در صحنه اداره کشور، حاضر و فعال باشند. این امر موجب می شود که شهروندان در هنگام انتخابات های
    بعدی، با شور و شوق بیشتری سر صندوق های رأی بیایند.
    انتخاب نادرست
    امروز، بعد از سپری شدن انتخابات ریاست جمهوری، اگر فکر می‌کنیم که تا حالا بعضاً بر اساس تبلیغات منفی، جوگیری، موج سواری برخی افراد یا گروههای سیاسی، انتخاب نادرست و هیجانی داشته ایم، کار درست آن است که در کارزار بعدی انتخاباتی، به فکر جبران باشیم نه آن که بگوییم:«من دیگر رأی نمی دهم».
    قهر با  انتخابات
    بنابراین قهر کردن با انتخابات، در هر دوره، از گذشته تا آینده، هیچ نتیجه ای نداشته، بلکه ضربه‌های بسیار بدی به کشور خواهد زد. به همین خاطر لازم است که رئیس جمهور با مشارکت بالا و آرای حداکثری انتخاب شود. علاوه بر این، رأی ندادن و عدم مشارکت، نشانگر خودخواهی و عدم احساس مسئولیت در افرادی است که به بهانه های مختلف، کنار ایستاده یا میدان را خالی می کنند.
    انتخابات کشور سوریه
    اگر بخواهیم در این رابطه مثالی بزنیم، کشور سوریه نمونه مناسبی است. حدود سه سال  قبل، انتخابات ریاست جمهوری سوریه در ۵ خرداد سال ۱۴۰۰ شمسی [= 26 ماه مه ۲۰۲۱ میلادی) با مشارکت بالای مردم آنجا برگزار شد. در حالی که قبل از حمله گروه آمریکایی ـ صهیونیستی داعش، مشارکت شهروندانش در حد۴۰ درصد بود. ولی بعد از آن که توطئه های استکبار جهانی، فتنه داعش و سایر گروههای تکفیری، ناامنی و خرابی های عظیمی در آن کشور ایجاد و کلیه زیرساخت های آنجا را نابود کرد، مردم به اهمیت اتحاد و انسجام ملی، پی برده و تازه فهمیده اند که مشارکت بالا در انتخابات، کشورشان را در برابر انواع تهدیدهای خارجی و خطرات داخلی، بیمه می کند.
    آرزوی موفقیت
    در پایان، برای رییس جمهور جدید و محترم آرزوی موفقیت می کنیم تا بتواند با اجرای
    منویات مقام معظم رهبری و برنامه هفتم توسعه به اهداف عالی خویش برای آبادانی ایران اسلامی برسد و این دوره چهارساله ریاست جمهوری را با سربلندی و عاقبت به خیری به سرانجام برساند. پایان.

    نوشته های مشابه
    ضرر ندارد گاهی خجالت بکشید!
    یادداشت/مجیدمصطفوی

    ضرر ندارد گاهی خجالت بکشید!

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *