باز باران خبر؛ استاندار گیلان، با بیان اینکه میراث مکتوب ضعفهای ما را بازگو میکند، گفت: اگر افتخار به گذشته توام با نگاه به آینده باشد دستاورد خوبی خواهد داشت مصطفی سالاری در همایش تجلیل از حامیان میراث مکتوب استان گیلان که در سالن اجتماعات سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان برگزار شد، شناسایی، معرفی و […]
باز باران خبر؛ استاندار گیلان، با بیان اینکه میراث مکتوب ضعفهای ما را بازگو میکند، گفت: اگر افتخار به گذشته توام با نگاه به آینده باشد دستاورد خوبی خواهد داشت
مصطفی سالاری در همایش تجلیل از حامیان میراث مکتوب استان گیلان که در سالن اجتماعات سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان برگزار شد، شناسایی، معرفی و توسعه فرهنگی استان را کار بسیار ارزشمندی دانست و اظهار کرد: ما باید به سراغ هویت ملی خودمان برویم و از آن برای فردای بهتر استفاده کنیم.
وی افزود: باید بدانیم در حوزههای مختلف چه بودهایم و بر مبنای آن بگوییم چه باید باشیم؛ البته اگر صرفا به گذشته خودمان افتخار کنیم و از آن برای زندگی بهتر نسلهای امروز و فردا بهره نگیریم کار ما ناتمام و ناقص است.
استاندار گیلان این استان را از حیث میراث مکتوب غنی دانست و یادآور شد: سوابق تمدنی درخشانی در حوزههای دینی، فرهنگی، هنری و معماری در گیلان وجود دارد و فرهنگ خوراک و پوشاک گیلان نیز قابل اعتنا و جستوجوست لذا اگر این سوابق را درست بشناسیم میتوانیم فردای خوبی رقم بزنیم.
سالاری با اشاره به وجود اسناد تصویری مربوط به ۹۰ سال گذشته گیلان، عنوان کرد: یک تاجر گرجستانی که با بندر انزلی مراوده گسترده داشته برای شناسایی مسیر و اقامتگاهها یک عکاس استخدام کرده است. در قسمت مربوط به ایران این آرشیو تصاویر گویایی از فرهنگ گیلان به چشم میخورد.
وی پوشاک گیلان را کامل، زیبا و مترقی دانست و ادامه داد: منطقه پیربازار رشت که امروز به خاطر دخالتهای انسانی وضعیت زیستمحیطی خوبی ندارد، در گذشته محل پهلوگیری کشتیهای باربری بود لذا میراث مکتوب به ما این هشدار را میدهد که باید از میراث طبیعی گیلان بهتر و بیشتر حفاظت و صیانت کنیم.
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به معماری تمدنی و مترقی این استان، متذکر شد: میراث مکتوب گیلان باید هم در دسترس عموم قرار گیرد و هم متخصصین حوزههای پوشاک، معماری، فرهنگ، تجارت، منابع طبیعی و… از آن استفاده کنند.
سالاری با بیان اینکه میراث مکتوب ضعفهای ما را بازگو میکند، گفت: توجه به میراث مکتوب به معنی بهتر بودن دیروز از امروز نیست، بلکه اگر افتخار به گذشته توام با نگاه به آینده باشد دستاورد خوبی خواهد داشت. باید از اندوختهها و افتخاراتمان بهترین استفاده را داشته باشیم.
وی تاریخ گیلان را برخوردار از اندیشمندان و ادیبان و علمای دینی و مذهبی دانست و خاطرنشان کرد: باید این داشتهها را معرفی و تکریم کنیم. همچنین آحاد جامعه باید آگاه باشند که نگهداری از اسناد در خانهها در طول زمان این میراث ارزشمند را دچار تخریب و آسیب میکند، اما اگر در اختیار سازمان اسناد و کتابخانه ملی قرار گیرد نسلهای بعدی نیز از آن استفاده خواهند کرد.
دیدگاهتان را بنویسید