اختتامیه بخش استانی شانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت با حضور مهمان کشوری و استانی در تالار مرکزی شهر رشت برگزار و برگزیدگان این دوره از جشنواره در بخش فیلمسازان بسیجی تقدیر شدند.
به گزارش باز باران خبر، مسئول بسیج هنرمندان سپاه قدس گیلان با اشاره به اینکه باید با تلاش بیشتر در راستای ارتقای جایگاه هنر انقلابی و دفاع مقدس دین خود ادا کنیم، اظهار کرد: شانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت با همدلی و همکاری بسیاری از نهادها و دستگاهها در استان گیلان برگزار و امروز به ایستگاه پایانی خود رسید.
روح الله قمری در ادامه با بیان اینکه بعد از انتشار فراخوان تا پایان مهلت تعیین شده برای ارسال آثار ۷۰ اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد، گفت: از این تعداد ۶۲ اثر در شش محور به بخش داوری آثار راه یافتند.
وی با بیان اینکه سه داور طی سه روز این آثار را در بخشهای نماهنگ، فیلم داستانی بلند، فیلم کوتاه، مستند، فیلمنامه و انیمیشن داوری کردند، تصریح کرد: ۱۱ اثر در بخش نماهنگ، ۲۹ اثر مستند، ۱۲ اثر فیلم کوتاه، سه اثر فیلم داستانی بلند و هفت اثر نیز در بخش فیلمنامه بودند.
قمری در ادامه با اشاره به اینکه در پایان داوریها شش اثر در بخشهای مختلف به عنوان اثر برگزیده به مرحله کشوری این جشنواره راه یافتند، گفت: فیلم ریشهها به تهیه کنندگی «عفت صوفی» در بخش فیلم داستانی بلند، کارگردان کوچولو در بخش فیلم کوتاه به کارگردانی «امین جمالی»، شور آزادی در بخش نماهنگ به کارگردانی «اسحاق مجیدی»، بازگشت سرزده آرتوش در بخش فیلمنامه «سلمان اسماعیل زاده»، آن سوی مه نیز در بخش مستند به کارگردانی «بهنام رسول زاده» آثار برگزیده این جشنواره بودند.
مهدی عظیمی میرآبادی دبیر جشنواره نیز در اختتامیه شانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت گیلان با اشاره به بیانات امام(ره) مبنی بر اینکه اسلام سنگرهای کلیدی جهان را فتح خواهد کرد اظهار داشت: این سخن امام(ره) یک خبر بود و بیشک یکی از سنگرهای کلیدی جهان “سینما” است.
دبیر شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با اشاره به وظایفی که هنرمندان ایرانی در شرایط کنونی جامعه و وظایفی که در قِبال امام زمان(عج) دارند ابراز داشت: در این دوره از جشنواره با موجی از آثار روبهرو بودیم که در تاریخ انقلاب اسلامی بینظیر بود.
عظیمی میرآبادی با بیان اینکه امسال آثار هنرمندان از ۱۳۲ کشور جهان به دبیرخانه جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت ارسال شد ابراز داشت: بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ اثر مربوط به بسیجیان هنرمند در استانهای این کشور بود.
وی با اشاره به بُعد معنوی شانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت از جمله نذر شهدا و گرامیداشت یاد و خاطره شهید حاج قاسم سلیمانی خاطرنشان کرد: فیلمسازی بسیار هزینهبَر است اما باید بتوانیم کار تاثیرگذار و متناسب با ارزشها ارائه دهیم.
دبیر شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت تصریح کرد: متاسفانه بهدلیل برخی روشهای غلط انجام شده، بعضی افراد هنرمند و برجسته سالهاست که کار نکردند در حالیکه میتوانستند با اثرشان اهداف انقلاب را بیان کنند اما بسیاری از آنان حتی در زندگی عادیشان با مشکلاتی روبهرو هستند.
فرمانده سپاه قدس استان گیلان نیز در این مراسم با اشاره به شهادت مظلومانه اعضای خانواده شهیدان الماسی توسط منافقان کوردل در سالهای ابتدایی انقلاب اظهار داشت: ایثار شهدا باید در قالب هنر به جامعه ارائه شود و باید بهترین فیلمها را برای این حادثه ساخت؛ مادریکه سالها نتوانست روی پاهایش بایستد.
سردار محمد عبداللهپور با اشاره به مظلومیتهای جنگ تحمیلی بیان داشت: از مفاهیم دفاع مقدس و گنجهای بیپایان آن باید بهدرستی استفاده کنیم و این ارزشها در قالب هنر به جامعه ارائه شود.
فرمانده سپاه قدس استان گیلان با بیان اینکه در کار جهادی همواره موانعی وجود دارد اما کار جهادی باید در راه خدا باشد اظهار داشت: هنرمندان باید بتوانند از این موانع عبور کنند و زیباییهای انقلاب را در قالب هنر نشان دهند.
سردار عبداللهپور ضمن قدردانی از هنرمندانی که برای بیان ارزشها و برجستهسازی مقاومت تلاش کردند اظهار داشت: این انقلاب حوادث زیادی را پشت سر گذاشته اما هر جا که مقاومت کردیم به موفقیت رسیدیم و خداوند کمکمان کرد.
به گزارش باز باران خبر، در این دوره از جشنواره حدود ۷۰ اثر توسط هنرمندان گیلانی به دبیرخانه ارسال شد که ۶۵ اثر تایید و توسط داوران جشنواره مورد ارزیابی قرار گرفت.
فیلمهای این جشنواره از ۳۱ شهریور ماه در مجتمع فرهنگی و هنری خاتمالانبیاء(ص) رشت اکران شد.
در پایان، عفت صوفی در بخش فیلم بلند، سلمان اسماعیلزاده در بخش فیلمنامه، اسحاق مجیدی در بخش نماهنگ، امین جمالی در بخش فیلم کوتاه و بهزاد رسول زاده در بخش مستند به جشنواره ملی راه پیدا کردند.
گفتنی است تقدیر از مدافعان حرم و مدافعان سلامت نیز از بخشهای اختتامیه جشنواره فیلم مقامت بود.