سرتیتر اخبار
مادرانه گیلان با عنوان «سوجان » از شبکه یک سیما پخش می شود
آزادی ۱۰۳ نفر از زندانیان جرائم غیر عمد مرکز استان
جشنواره قهرمانان آینده بیمه دی از روز دانش‌آموز (۱۳ آبان) تا روز بیمه (۱۳ آذر) برگزار می‌شود
در گفتگوی صمیمی مدیرعامل منطقه آزاد انزلی با اصحاب رسانه مطرح شد: از صادرات ۱۸ میلیون یورویی تا رونمایی ۲۰ بسته سرمایه‌گذاری
اجرای نمایش کودک “خفاش دیوانه” در کانون پرورش فکری لاهیجان
دوره آموزشی پدافند غیرعامل به میزبانی شرکت سیمان خزر برگزار شد
اعضای کارگروه تخصصی نظام ملی استاندارد نشانی (جی.نف) منصوب شدند 
مدیرکل صمت گیلان: نوع دوستی اصناف و بازاریان گیلان با کمک به جبهه مقاومت
ابراهیم رمضانی سکان دار هدایت بانک صادرات گیلان شد
جانشین فرمانده انتظامی گیلان: شهیدان الگوی حرکت به سوی کمال هستند
بعدی
قبلی

شناسایی ۳۹۴ گیلانی مبتلا به ایدز

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اینکه ۳۹۴ گیلانی مبتلا به ایدز هستند، گفت: ۸۳ درصد مبتلایان را آقایان تشکیل می دهند.

به گزارش باز باران خبر و به نقل از مهر، از سال ۱۹۸۸ مصادف با اول دسامبر در تقویم جهانی به روز جهانی ایدز نامگذاری شده و شعار امسال این روز «آگاهی و پیشگیری، آزمایش و درمان اچ آی وی، همه در یک کشتی نشسته ایم» در نظر گرفته شده است. در این روز تلاش می شود تا با اجرای برنامه‌های آموزشی، آگاهی و حساسیت جامعه در راستای پیشگیری و کنترل این بیماری را افزایش دهند. در ایران نیز در تقویم ملی روز ۱۰ آذر به عنوان روز جهانی ایدز نامگذاری شده اما متولیان امر در راستای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به جامعه برنامه‌های آموزشی را در بازه زمانی ۸ تا ۱۴ این ماه اجرایی می کنند.

ایدز نوعی بیماری است که در دستگاه ایمنی و توسط ویروس نقص ایمنی (HIV) ایجاد می‌شود. این بیماری برای اولین بار در سال ۱۹۸۱ در بین معتادان و همجنسگرایان در آمریکا مشاهده شد. در ایران نخستین مورد گزارش و ثبت شده ابتلا به ایدز مربوط به سال ۱۳۶۶ و در مورد یک کودک شش ساله مبتلا به بیماری هموفیلی بود که فرآورده‌های خونی آلوده وارداتی از فرانسه دریافت کرده بود. ایدز در ایران از راه‌های آمیزش جنسی، استفاده معتادان تزریقی از «سرنگ آلوده» و در موارد محدودی، انتقال ویروس از مادر مبتلا به کودک رواج یافته‌ است که متاسفانه بر اساس برخی گزارشات روند ابتلا به ایدز در ایران به شکل قابل توجه‌ای در حال رشد است.

براساس آمارهایی که از سوی رئیس اداره ایدز و کنترل بیماری‌های آمیزشی وزارت بهداشت اعلام شده است، از ابتدا تاکنون تعداد مبتلایان به ایدز در ایران ۴۰ هزار و ۵۷۳ نفر بوده‌اند که از این تعداد ۱۸ هزار و ۹۳۸ نفر جانباخته‌اند. از ۴۰ هزار و ۵۷۳ نفر مبتلا به ایدز ۶۰.۱ درصد به دلیل اعتیاد تزریقی و ۲۲.۲ به دلیل رابطه جنسی پرخطر به این بیماری مبتلا شده‌اند و در این میان سهم زنان ۱۸ درصد و سهم مردان ۸۲ درصد بود است. در کل کشور ۲۰۰ مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری برای آموزش، پیشگیری، کنترل و درمان ایدز فعالیت می کنند. پیش بینی شده ۶۰ هزار مبتلا به ایدز زنده در ایران هستند.

فعالیت ۴ مرکز درمانی و مشاوره در زمینه ایدز

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این باره در گفتگویی با اشاره به اینکه بر اساس آمار اعلام شده ۳۹ میلیون نفر در جهان به ویروس ایدز مبتلا هستند، اظهار کرد: ۲۱ هزار نفر در ایران مبتلا به ایذر شناسایی شده‌اند. هنوز ۳۵ هزار نفر نیز نشناخته هستند.

فردین مهرابیان با بیان اینکه در استان گیلان تاکنون ۳۹۴ نفر مبتلا به ایدز شناسایی شده‌اند، افزود: ۸۳ درصد از این افراد را مردان تشکیل می‌دهند.

وی همچنین به راه‌های انتقال ویروس ایدز نیز اشاره کرد و گفت: استفاده از خون و فرآورده‌های خونی آلوده، سرنگ‌های آلوده، رفتارهای جنسی حفاظت نشده و یا از طریق مادر آلوده به فرزند برخی از راه های انتقال ویروس ایدز است.

معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان در ادامه با اشاره به فعالیت ۴ مرکز در استان در زمینه درمان، مشاوره و کنترل مبتلایان به ایدز، تصریح کرد: این مراکز در شهرستان‌های لاهیجان، انزلی، رشت و تالش وجود دارند که کلیه خدمات ارائه شده در این مراکز به صورت رایگان است.

وی به حمایت دولت نیز در این زمینه اشاره و بیان کرد: در زمینه تأمین داور با توجه به قیمت بالای داورها دولت هزینه‌ها را تقبل کرده است.

۹۸ درصد مبتلایان به ایدز افراد بی سواد یا کم سواد هستند

مهرابیان با تاکید بر لزوم آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی درباره این بیماری و راه‌های انتقال آن در سطح جامعه، گفت: مردم برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری باید آگاهی و اطلاعات لازم و کافی در این زمینه داشته باشند.

وی در ادامه همچنین به راه‌های پیشگیری از این ویروس نیز اشاره و اظهار کرد: پای‌بندی به خانواده و وفاداری به همسر انجام، آزمایش در صورت داشتن رفتارهای پرخطر، اجتناب از حجامت، خالکوبی و سایر موارد این‌چنینی خارج از مراکز درمانی، استفاده تیغ و وسایل پرنده به صورت شخصی برخی از راهکارهایی پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.

معاون علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه بیش از ۹۸ درصد افرادی که مبتلا به این بیماری هستند تحصیلات عالیه ندارند، گفت: این نشان دهنده این بوده که عدم آگاهی و اطلاع کافی نسبت به این بیماری زمینه افزایش ابتلا به آن را فراهم می‌کند. باید روش‌های انتقال بیماری در سطح جامعه آگاهی بخش شود.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://bazbarankhabar.ir/?p=5447

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

پیشنهادی