باز باران خبر/ سرهنگ علی احمدپور رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی استان گیلان طی نشست خبری با اصحاب رسانه استان به اهمیت امنیت روانی جامعه اشاره کرد و در همین راستا گفت: یکی از تعهدات پلیس مبارزه با مواد مخدر در سال جهش تولید، انجام اقدامات موثر در حوزه امنیت و اقدامات مقابلهای در حوزه تهیه و توزیع مواد مخدر است.
سرهنگ احمدپور با بیان اینکه در طول ۱۱ ماه گذشته بیش از ۴ تُن و ۱۰۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر با کمک و مشارکت مردم و کمک دستگاههای امنیتی در سطح استان گیلان کشف شد افزود: این میزان از کشفیات، رشد ۴۵ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان میدهد.
وی با اشاره به مبارزه جدی و هدفمند با باندهای تهیه و توزیع مواد مخدر و شناسایی و انهدام این بادندها در سطح استان تصریح کرد: در طول ۱۱ ماه گذشته حدود ۱۰۵ باند در سطح استان منهدم شد و اقدامات لازم در حوزه اجرای طرحهای پاکسازی نقاط آلوده و کنترل این نقاط نیز انجام شد.
وی از دستگیری ۲۸ هزار نفر از مجرمان حوزه تهیه و توزیع مواد مخدر اعم از توزیعکننده خرد، قاچاقچی و حاملان مواد مخدر در سطح استان و اعزام آنها به دادگاه در طول ۱۱ ماه گذشته خبر داد و اظهار داشت: در این مدت بیش از ۲۴۷ بار طرح ارتقاء امنیت اجتماعی و برخورد با تولید گیاهان خطرآفرین همچون گیاه خشخاش و ماری جوانا و… اجرایی شد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی استان گیلان گفت: در ابتدای امسال، اولویتِ اقدامات در چند فاکتور مهم اعلام شد و در راستای اهداف کلان ابلاغی رده متناظر در ناجا، چند اولویت شناسایی و ضربه زدن به پیکره باندهای تهیه و توزیع مواد مخدر و ایجاد اقدامات امنیتآفرین برای شهروندان در دستور کار قرار گرفت.
احمدپور با اشاره به ضرورت آموزش همگانی و ارتقاء شناخت و آگاهی مردم از آسیبهای مواد مخدر افزود: با توجه به شیوع کرونا امسال سعی کردیم از بستر فضای مجازی برای افزایش آگاهی استفاده کنیم و در این مدت با ساخت انیمیشن، تیزر، پیامهای آموزشی، دعوت از اساتید و استفاده از کارشناسان مجرب و تهیه مستندات سعی در افزایش آگاهیها داشتیم.
وی از راهاندازی سامانه تلفنی ۱۲۸ جهت ارائه گزارشات مرتبط با حوزه مواد مخدر گیلان و دسترسی همشهریان به این سامانه خبر داد و تاکید کرد: این سامانه پل ارتباطی پلیس با مردم است و تماسهای زیادی از سوی همشهریان با این سامانه برقرار شد و مردم پای کار آمدند و تاثیرات مثبتی داشت.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی استان گیلان موفقیت در حوزه پیشگیری از اعتیاد و مقابله با این امر را مستلزم مشارکت حداکثری مردم و همکاری با پلیس دانست و افزود: خانوادهها باید بدانند که معضل مواد مخدر به اشکال مختلف وارد محیط خانواده میشود و این خطر وجود دارد.
سرهنگ احمدپور با اشاره به نقش مهم خانوادهها در جهت کنترل فرزندانشان بیان کرد: بسیاری از خانوادهها نمیدانند یا بدان بیتوجه هستند که سیگار و قلیان دروازه ورود به مواد مخدر است.
وی اظهار داشت: خانوادههایی که خود عامل به مصرف سیگار و قلیان هستند بدانند که کنجکاویهای ناشی از دوران جوانی و نوجوانی میتواند فرزندانشان را به سمت و سوی مصرف مواد روانگردان جدید، ماده خطرناک گل و دیگر مواد مخدر سوق دهد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی استان گیلان با بیان اینکه اهمیت مقابله با مواد شیشه و مواد روانگردان جدید برای پلیس بسیار حائز اهمیت است تصریح کرد: امروز هزینههای ناشی از درمان و ترک اعتیاد یک معتاد بهقدری زیاد است که در توان بسیاری از خانوادهها نیست.
سرهنگ احمدپور با اشاره به اینکه پیشگیری بهتر از گرایش افراد به سمت اعتیاد است اذعان داشت: اعتیاد یک غده چرکین است که بهمحض ورود به جسم فرد، عوارض مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی نهتنها برای آن شخص بلکه برای اجتماع، خانواده، مدرسه، محیط کار، محله و جامعه در پی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه خانوادهها پیشگیری محیطی و اجتماعی را تقویت کنند تا در مسیر مبارزه با این بلای خانمانسوز بتوانیم اقدامات مقابلهای را انجام دهیم گفت: در ۱۱ ماهه نخست امسال حدود ۳۰۰ نفر از معتادان متجاهر با کمک دیگر دستگاهها همچون بهزیستی در سطح استان جمعآوری کردیم که از این ۳۰۰ نفر، ۱۵ نفر به کرونا مبتلا شده بودند.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی استان گیلان در ادامه سخنان خود به این نکته که “اعتیاد” جلوی ابتلا به کرونا را نمیگیرد، اشاره کرد و افزود: شخص معتاد بهدلیل وجود سم ناشی از مصرف مواد مخدر در بدن وی، همواره اختلالاتی در کبد، کلیه، دستگاه گوارش و مغز وی ایجاد شده و بهخودی خود موجب کاهش سیستم ایمنی بدن میشود و نداشتن سیستم ایمنی مناسب مبتلا شدن به کرونا را نیز تشدید می کند.
سرهنگ احمدپور همچنین به عوارض مصرف شیشه در بانوان اشاره کرد و گفت: بعضی خانمها به منظور رسیدن به تناسب اندام مناسب بهسمت مصرف مواد مخدر و شیشه میروند در صورتی که ماده شیشه، زیبایی چهره خانمها را از بین میبرد و در ادامه مشکلات و بیماریهای بعدی را برای آنان ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه استان گیلان در حوزه برخورد با عناصر آلوده و پاکسازی محیطهای جرم حائز رتبه نخست در کشور شد ابراز داشت: برخورد با معضل مواد مخدر تنها وظیفه پلیس نیست بلکه ۱۷ ارگان دیگر نیز مستقیماً در این عرصه میتوانند نقشآفرین باشند.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی استان گیلان تصریح کرد: در محلاتی همچون جماران، معلولین و دیگر مناطق حاشیهنشین شهر رشت نیز اقداماتی همچون ساخت کتابخانه، بهداری و مدارس خوب فضاهای آموزشی مثبت و مناسب میتواند در روند مقابله با اعتیاد در این محلات موثر باشد.
سرهنگ احمد پور رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر گیلان در پایان یادآور شد: شماره تلفن ۳۳۵۹۳۰۰۷ و یا سامانه ۱۲۸ پل ارتباطی مردم با پلیس مبارزه با مواد مخدر است و همشهریان می توانند با این دو شماره ما را در جریان معضلات اعتیاد و معرفی معتادان متجاهر در سطرح شهر و محله های خود قرار دهند.
گزارش: فاطمه لطیفی