آگهی هایی که چاپ آنان خارج از سیستم قانونی بوده باطل و باید روند صدور سند آنها مجدد طی شود
باز باران خبر/ رئیس هیات مدیره خانه مطبوعات و رسانه های کشور گفت: متاسفانه در بعضی از شهرستانها مشاهده می شود درج آگهی های ثبتی خارج از سیستم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می شود و بعضا در روزنامه هایی که به صورت دیجیتال چاپ می شوند درج می شود که به دلیل عدم توزیع، غیر قانونی بوده که از ریاست محترم قوه قضاییه درخواست داریم دستور دهند این موضوع بررسی و با متخلفان برخورد شود.
ساسان شیخی بیان داشت: بر اساس قانون، تمام آگهی های دولتی باید از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تهران و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها در روزنامه ها درج شود و لذا ادارات ثبت و اسناد نیز باید از این طریق آگهی ها را درج دهند و برگشت روزنامه ها با نامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در پرونده درج گردد.
وی اذعان داشت: متاسفانه بعضی از ادارات ثبت و اسناد شهرستانها انتشار آگهی های ثبتی از جمله تعیین و تکلیف و فقدان سند را از طریق ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام نمی دهند و شاهد جعل روزنامه و روزنامه سازی در این زمینه هستیم و آگهی ها بدون نامه ارشاد در پرونده ها ثبت می شوند که تخلف بوده و آگهی هایی که بدین صورت چاپ شود باطل و روند صدور سند آنها باید مجددا طی شود.
شیخی گفت: در بعضی از موارد روزنامه هایی مجوز توزیع و فعالیت در بعضی از استان ها را ندارند اما از ادارات ثبت اسناد آگهی دریافت می کنند که غیر قانونی بوده و حتی با واسطه هایی در زیر آگهی های شماره شناسه جعلی ارشاد درج می شود.
رئیس هیات مدیره خانه مطبوعات و رسانه های کشور تاکید کرد: انتظار ما از رئیس محترم قوه قضاییه این است دستور دهد ضمن بررسی موضوع جلسه ویژه ای برای برون رفت از این مشکل برگزار و روند قانونی درج آگهی ها از طریق ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی به ادارات ثبت و اسناد ابلاغ شود.
وی گفت: خیلی جالب است که بعضی از روسای ادارات ثبت و اسناد و کارشناسان آنها به جای راهنمایی ارباب رجوع برای درج آگهی ها به ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی مستقیم مبلغی دریافت و با بعضی از دلالان آگهی های ثبتی وارد معامله و بدون نامه تایید شده ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی آگهی ها را در پرونده درج می دهند.
شیخی گفت: در یک بررسی ساده در بعضی از شهرستانها در پرونده های مختلف مربوط به چاپ آگهی های ثبتی مشاهده می شود که نامه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی موجود نبوده ، بعضی از روزنامه ها جعلی و به صورت دیجیتال که به آن روزنامه سازی گفته می شود در پرونده ها درج شده است و بسیاری از آگهی ها که شناسه آگهی ارشاد درج شده ، جعلی می باشد.
وی تاکید کرد: انتظار است هم قوه قضاییه ، سازمان ثبت و وزارت ارشاد با هر فردی از کارکنان گرفته تا مدیران رسانه که در موضوع فوق همکاری دارند برخورد شود.
شیخی بیان داشت: در یکی از استانها ، برای پیگیری موضوع و برخورد با بحث جعل و روزنامه سازی آگهی های ثبتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست بازدید از روند چاپ و درج آگهی های ثبتی در روزنامه ها را از طریق بررسی پرونده ها از اداره کل ثبت و اسناد آن استان درخواست کرد که مورد مخالفت مدیرکل مربوطه قرار گرفت که سوال اینجاست چرا اجازه برخورد و جلوگیری از چنین جعل هایی را در ادارات ثبت و اسناد داده نمی شود.
رئیس هیات مدیره خانه مطبوعات و رسانه های کشور اذعان داشت: سامانه توزیع آگهی های ثبتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نام سایت جامع رسانه ها بهترین سیستم توزیع بوده و شفافیت در این سایت وجود دارد که انتظار است ادارات ثبت از آن استقبال کنند.
وی گفت: از ریاست محترم قوه قضاییه که صداقت و عدالت و شفافیت در دستور کاری ایشان قرار دارد در راستای اجرای دقیق قانون و مبارزه با فساد و برخورد با کسانی که به دنبال رانت و دلالی از راه درج بی ضابطه آگهی های ثبتی و جعل روزنامه و روزنامه سازی با موضوع فوق هستند دستور رسیدگی ویژه به این موضوع را صادر کنند که مورد درخواست اهالی رسانه استانهای کشور می باشد.
شیخی بیان داشت: موضوع دیگری که مورد نگرانی اهالی مطبوعات سراسر کشور است بحث توزیع آگهی ثبت شرکت ها است که در یک تصمیم غیر قانونی و غیر منطقی چاپ در رسانه های محلی را لغو کردند که نیاز در حمایت از مطبوعات استانی از این تصمیم غیر منطقی جلوگیری شود.
شیخی در پایان اذعان داشت: مدیران مطبوعات سراسر کشور از وزیر محترم قوه قضاییه درخواست دارند با دستور ویژه به سازمان ثبت و اسناد کشور به کلیه استانها موضوع الزام درج آگهی های ثبتی و ثبت شرکت از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ادارات کل آن در استانها را ابلاغ نماید.