سه شنبه / ۲۸ اسفند / ۱۴۰۳
×
“میرغضنفری” سرپرست فرمانداری شهرستان رشت شد
با حکم‌ نماینده عالی دولت در گیلان؛

“میرغضنفری” سرپرست فرمانداری شهرستان رشت شد

باز باران خبر/ جنوب گیلان به لحاظ موقعیت جغرافیایی، اقلیم و زیست‌بوم بیش از ۷۰ درصد مرغداری‌های گیلان در این منطقه متمرکز است.
روستاهای بخش رحمت‌آباد و بلوکات رودبار محصور در بند مرغداری‌ها 
  • کد نوشته: 38809
  • منبع: دیده‌بان گیلان
  • سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
  • 48 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • 🔴 نارضایتی عمومی‌ و ساکنین منطقه

    باز باران خبر/ اینطور که آمارها می گوید فقط در چند روستای بخش رحمت‌آباد و بلوکات حدود ۲۰ مرغداری فعالیت می‌کند و به نوعی که چند روستای خاصکول، کلایه، انارکول، پره، ولیجار و لافندسرا این بخش در محاصره مرغداری‌ها قرار گرفته است.

    به گزارش باز باران خبر و به نقل از دیده بان گیلان؛ صنعت دام و طیور در استان گیلان و به ویژه شهرستان رودبار به عنوان یک صنعت اشتغال‌زا و اقتصادمحور شناخته می‌شود.

    جنوب گیلان به لحاظ موقعیت جغرافیایی، اقلیم و زیست‌بوم بیش از ۷۰ درصد مرغداری‌های گیلان در این منطقه متمرکز است.

    اینطور که آمارها می گوید فقط در چند روستای بخش رحمت‌آباد و بلوکات حدود ۲۰ مرغداری فعالیت می‌کند و به نوعی که چند روستای خاصکول، کلایه، انارکول، پره، ولیجار و لافندسرا این بخش در محاصره مرغداری‌ها قرار گرفته است.

    فعالیت چندین مرغداری در یک منطقه اگرچه موجب رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال می‌شود اما نباید از مسئله زیست‌محیطی به راحتی گذشت، چرا که فعالیت تعداد غیرمعقول مرغداری در روستا محیط زیست و سلامت مردم را به خطر می‌اندازد.

    جدا از خطر زیست‌محیطی فعالیت چندین مرغداری در یک منطقه، مانع از توسعه و پیشروی روستایی و ساخت‌وساز می‌شود، مسئله‌ای که این روزها گریبان اهالی روستاهای خاصکول، کلایه، انارکول، پره، ولیجار و لافندسرا شهرستان رودبار را گرفته و به علت تعدد غیرمعقول و بدون کارشناسی مرغداری‌ها در این منطفه، ساخت‌وساز در این روستاها ممنوع شده است و اهالی و روستاییان منطقه اجازه ساخت یک بنا را نداشته و در حصار مرغداری‌ها گرفتار شدند.

    در حالی که مسئولان نظام و دولت‌مردان دغدغه توسعه روستایی و مهاجرت معکوس به روستاها دارند در شهرستان رودبار و در بخش رحمت‌آباد و بلوکات این بخش قاعده ضدروستانشینی حکم‌فرما است و لحظه به لحظه به آمار صدور مجوز فعالیت مرغداری در این منطقه افزوده می‌شود.

    افزایش بی رویه صدور مجوز فعالیت مرغداری‌ها در بخش رحمت‌آباد و بلوکات رودبار، در حالی موجب نارضایتی عمومی‌ و ساکنین منطقه شده که مسئولان این شهرستان از نماینده و فرماندار گرفته تا مدیران جهاد کشاورزی و محیط زیست و دیگر دستگاه‌ها روزه سکوت گرفتند و هیچ واکنشی نسبت به تعدد غیرمنطقی فعالیت مرغداری‌ها نشان نمی‌دهند.

    بخش رحمت‌آباد و بلوکات رودبار یکی از مناطق خوش‌ آب و هوا و دارای مناطق بی‌نظیر گردشگری است که در طول ایام سال بعنوان یکی از مقاصد اصلی گردشگری مطرح است و از طرفی وجود باغات زیتون، چشمه‌های جوشان، شالیزارهای خوش‌رنگ و مناظر طبیعی دلفریب، منطقه مستعدی برای زندگی روستایی به شمار می‌رود اما وجود قارچ‌گونه مرغداری‌ها در اطراف و نزدیکی روستاهای این بخش به ویژه خاصکول، کلایه، انارکول، پره، ولیجار و لافندسرا، این روستاها را از حیطه انتفاع خارج کرده است که از مسئولان شهرستان رودبار و استان گیلان انتظار می‌رود ضمن جلوگیری از صدور مجوز جدید برای مرغداری‌ها، پروانه فعالیت مرغداری‌های چسبیده به روستا را ابطال کنند تا زندگی روستایی در بخش رحمت‌آباد و بلوکات از حصر در آید.

    نوشته های مشابه
    “میرغضنفری” سرپرست فرمانداری شهرستان رشت شد
    با حکم‌ نماینده عالی دولت در گیلان؛

    “میرغضنفری” سرپرست فرمانداری شهرستان رشت شد

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *