باز باران خبر/ مطبوعات و در کل, جامعه رسانه ای رکن چهارم دموکراسی بوده و به لحاظ اجتماعی چشم و گوش مردم تلقی میشوند و باید در آزادی بیان پیشرو و آزاد باشند؛ همانطور که در اصل سوم قانون اساسی از دولت خواسته شده که برای بالابردن سطح آگهی های عمومی در همه زمینه ها از رسانه ها استفاده کند. همچنین در اصل ۲۴ قانون اساسی آمده که رسانه ها (نشریات و مطبوعات) در بیان مطالب آزادند مگر آن که مخل به مبانی اسلام یا حقوق عمومی باشند که تفصیل آن را قانون معین میکند.
رسالت بزرگ اهالی رسانه در تنویر افکار عمومی و پیگیری مطالبات و مشکلات مردم بر هیچ کس پوشیده نیست تا جایی که امروزه نقش رسانه در نظام حکمرانی و ساختار اجتماعی کشور بسیار پررنگتر شده است. رسانه میتواند موجب اصلاح، بهبود و پیشرفت کشور شود از این رو جایگاه بالایی در ساختار جامعه دارد.
بهرهوری بالا و افزایش رضایتمندی آحاد جامعه باید با یک برنامهریزی درست و مبتنی بر اطلاعات و دادههای دقیق صورت گیرد و رسانهها میتوانند در راستای شفافیت هر چه بیشتر این اطلاعات دقیق به حاکمیت و نظام کمک کنند.
بر این اساس اگر قرار است توسعهای در استان رخ دهد ابتدا باید استان و ظرفیتهای موجود را بهخوبی شناخت و سپس آن را معرفی کرد و رسانهها نقشی کلیدی در این معرفی دارند. مسئولین و مدیران استان باید بهطور مستمر با رسانهها در ارتباط باشند و عملکرد خود را از این طریق به مردم جامعه گزارش دهند.
در اصل کار تخصصی رسانه اطلاع رسانی، آموزش و نقد است؛ رسانه بدون نقد و پرسش، رسانه محسوب نمیشود. طبیعتا رسانه در عرصه امنیت، سیاست، فرهنگ و اقتصاد از حکمرانی پرسش میکند؛ استاندار ، فرماندار و مدیران را نقد می کند و منعکس کننده خلاها و ضعف های مدیریتی است.
با همه این تفاسیر حرمت رسانه در همه ایام واجب است و توهین به این قشر غیرقابل گذشت خواهد بود؛ اینکه فرمانداری به جای استفاده از ظرفیت رسانه ای استان به آنها توهین کند جای بسی تامل و تعجب دارد!
چندی پیش فرماندار شهرستان انزلی با بیان این مطلب که « رسانه های ما فقط بلدند استاندار و مدیران محلی را گاز بگیرند» جو نامطلوبی را در سطح استان و حتی کشور به وجود آورد که سریعا با واکنش و محکومیت مطبوعات، رسانه ها و مقامات کشوری مواجه شد و همه برکناری و معرفی وی به مراجع ذیصلاح قضایی را خواستار شدند که با اقدام بحق و بجای استاندار گیلان وی از سمت خود عزل و برکنار شد.
ادبیات ناشایسته این فرماندار خطاب به رسانه ها نه تنها شایسته جایگاه مدیریتی ایشان نیست بلکه نشان دهنده نوعی ضعف در تعامل سازنده با نهادهای رسانه ای است و این وفاق و همدلی که استاندار گیلان در جلسات از مدیران انتظار دارند اجرا شود را زیر سوال می برد!
رسانه ها وظیفه روشنگری و مطالبه گری دارند، نقد و پرسشگری آنها گاز گرفتن نیست بلکه تلاش برای شفافیت و پاسخگویی می باشد؛ در نتیجه فرمانداران و دیگر مدیران باید بدانند که جایگاه آنها در گرو اعتماد عمومی و تعامل سازنده و مثبت با رسانه ها است.
لذا از دکتر حق شناس، استاندار محترم گیلان که شخصیت محبوبی نزد خبرنگاران و رسانه ها دارند انتظار داریم که مدیران و فرماندارانی که نالایق و کارنابلد بوده و حاضر به همکاری و تعامل با رسانه ها نیستند و به فکر پیشرفت و آبادانی استان نبوده به جد برخورد کرده و برکنار نمایند.
فراموش نکنیم که وظیفه همه مسوولان تقویت نقش سازنده رسانه ها در مسیر توسعه وعدالت است و امیدواریم دیگر شاهد این گونه حواشی و بی احترامی به خبرنگاران و اصحاب رسانه استان نباشیم.
دیدگاهتان را بنویسید