مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در نشست رونمایی از پوستر سی و یکمین جشنواره تئاتر این استان با اشاره به اینکه تئاتر ذهنیت ها را عینیت می بخشد، تأکید کرد: هنرمندان جوان عرصه تئاتر باید شأن و جایگاه پیشکسوتان را حفظ کنند.
به گزارش باز باران خبر و به نقل از روابط عمومی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، فیروز فاضلی در نشست رونمایی از پوستر سی و یکمین جشنواره استانی تئاتر گیلان که در سالن اجتماعات این ادارهکل برگزار شد با اشاره به اینکه یکی مزایای ثبات مدیریتی افزایش همدلی و همراهی است، اظهار کرد: ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان تمام تلاش خود را در همراهی با هنرمندان و انجمنها انجام خواهد داد.
وی ضمن تشکر از عوامل اجرایی برگزاری جشنواره تئاتر، افزود: جشنواره استانی همیشه فراز و نشیبهایی با خود دارد و من به عنوان مدیر در نظر تخصصی اهالی تئاتر دخالتی نمیکنم؛ خود فعالان این حوزه باید مراقبتهای لازم برای جلوگیری از حواشی را انجام دهند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در ادامه با بیان اینکه برگزیدگان این جشنواره بعد از حضور در جشنواره منطقهای به جشنواره فجر راه خواهند یافت، ادامه داد: تئاتر زبان نقد است، نبود نقد در اجرای تئاتر به معنای وجود خلأ است. منتقدان خوبی در حوزه تئاتر گیلان فعالیت میکنند باید از ظرفیت آنها استفاده شود.
وی با تأکید بر اینکه هر فعالیتی نقدهایی به دنبال دارد، گفت: رسانهها نیز در این زمینه نقش مهمی دارند، اما انتقادها نباید تنها سیاه و سفید باشد بلکه همه جوانب در انتقادات باید مدنظر قرار گیرد زیرا تئاتر به عینیت رساندن ذهنیتها است.
فاضلی در ادامه با بیان اینکه هنرمندان باید شأن و جایگاه پیشکسوتان را حفظ کنند، افزود: از سوی دیگر پیشکسوتان نیز باید بدانند رشد و ترقی هنرمندان جوان امری کاملاً طبیعی است.
دبیر سی و یکمین جشنواره استانی تئاتر گیلان با اشاره به ارسال ۲۵ اثر به دبیرخانه این جشنواره، گفت: بعد از بازبینی لوحهای فشرده ارسالی توسط سه داور بازبین، هفت اثر از شهرهای رشت، رودسر و انزلی به عنوان آثار نهایی انتخاب شدهاند که در بازه زمانی ۹ تا ۱۲ آبانماه جاری در سالنهای شهید انصاری، رحمدل و پلاتوی مجتمع فرهنگی و هنری خاتمالانبیا(ص) رشت اجرا میشوند.
۳۰ درصد آثار برگزیده با موضوع بومی و محلی است
رئیس انجمن هنرهای نمایشی گیلان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه جشنواره تئاتر استانی یکی از مهمرترین رویدادهای هنری کشور محسوب میشود، ادامه داد: انتظار میرود امسال با توجه به آثار ارسالی شاهد اجراهای قابل قبولی از گروهها باشیم.
بهمن صادقحسنی با بیان اینکه در این شرایط سخت برگزاری چنین جشنوارهای با این حجم از کار بسیار سخت است، افزود: ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت هنری و همه هنرمندان همکاری خوبی برای اجرای این جشنواره داشتهاند که قابل تقدیر است.
وی ادامه داد: البته هنوز مشکلاتی در حوزه زیرساختها و امکانات وجود دارد که در تلاش هستیم همه این مشکلات تا روز اجراها برطرف شود.
صادقحسنی با بیان اینکه در زمینه انتخاب آثار نیز داوران بازبین با توجه به تعداد، کیفیت آثار و موضوع، آثار برگزیده را انتخاب کردند، تصریح کرد: ۳۰ درصد آثار برگزیده شده نیز با موضوع بومی و محلی بوده و سایر آثار نیز در زمینه موضوعات مختلف است.
ارتقای کیفیت آثار هدف اصلی برگزاری جشنواره
معاون امور هنری و سینمایی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان نیز در ادامه با بیان اینکه تلاش شده تا امسال کیفیت آثار و برگزاری این جشنواره ارتقا یابد، اظهار کرد: همیشه این سخن بوده که در میان اهالی تئاتر استان گیلان همدلی وجود ندارد که این موضوع در سایر استانها نیز مشاهده شده است.
سید امیر مصباح با تأکید بر اینکه گروههایی که موفق به حضور در این جشنواره شدهاند نباید به حواشی دامن بزنند، گفت: باید با ایجاد همدلی از حواشی اطراف جشنواره کاسته شود.
وی با اشاره به اینکه در همه جای دنیا در برگزاری جشنوارهها حواشی در زمینه داوریها وجود دارد، ادامه داد: اما این موضوع نباید سبب ایجاد نگرانی و یا دلخوری در میان اهالی هنر شود باید تلاش کنیم با همدلی زمینه ارتقای تئاتر گیلان را فراهم کنیم.