نخستین بار در خانه سالمندان او را دیدم در بده و بستانهای عاطفی ید طولایی دارد و آشنای تجربههاست و در خانه نیاز و انجمن حمایت از بیماران کلیوی مرهمی است بر درد آنهایی که از دست روزگار رنج میبرند، اتفاقاً چند روز پیش در یک آپارتمان نقلی و جمع جور در همین شهر باران به دیدارش رفتم، وقتی صحبت از مصاحبه شد، روی خوش نشان داد و چند لحظه بعد به گفتگو نشستیم؛ تکیه کلامش اینست، دستهایی که کمک میکنند مقدستر از لبهایی هستند که دعا میکنند.
رضوانپناه مدیر عامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی گیلان با بیان مطلب فوق گفت: شاخه نازک سرنوشت گاهی تحمل دردها و رنجها را ندارد و گاهی نیز در برابر شادیها و سرخوشی آدمها تحمل نمیآورد و گاه در مقابل تندبادهای حوادث و رفتارها شکننده میشود و آن هنگام که واژه سلامت دچار مشکل میشود و بیماری کلیه به سراغ ما میآید و در این التهاب و دغدغهها زندگی، انجمن حمایت از بیماران کلیوی نیز به کمک آمده و به یاری دستان پرمهر هموطنان و مردم فهیم گیلان فریادرس نیازمندان خاموش جامعه (بیماران کلیوی) میگردد.
وی تصریح کرد: مردم گیلان یک مردم خداباور و با فرهنگ عالی در امور باقیات و صالحات پیشتاز هستند بهعنوان مثال سال ۱۳۱۷ شادروان کاظم مژدهی و شادروان افسر مژدهی خانه ایتام را در شهر رشت تأسیس کردند و بچهها خوبی نیز از آن مکان تعلیم و تربیت به جامعه پیوستند و به گمانم سال۱۳۴۵ بود که شادروان حکیمزاده، شادروان آیتا… ضیابری، حاج حسین استقامت، رضا عظیمزاده، مرحوم چینیچیان، بحرالعلوم، آرسن میناسیان و شادروان آیتا… احسانبخش خانه سالمندان و معلولین رشت را تأسیس کردند و خانه نیازمندان شد و این رویکردها بیانگر نیکاندیشی و مهرورزی و عاقبتاندیشی مردم گیلان است.
رضوانپناه در ادامه گفت: صدای نیاز همیشه بلند نیست، صدایی که به رحمت بیکران خداوندی ایمان دارد در متفاوتترین لحظههای زندگی به نگاه حمایتی مردم و مسئولان و مدیران رده بالای استان نیز امیدوار است وی افزود: در حال حاضر به ۳۳۰۰ بیمار دیالیزی در این انجمن خدماترسانی میشود و ۱۶۰۰ عمل پیوند کلیه به صورت زنده و پیوند مرگ مغزی انجام گرفته و ۱۲۹۲ بیمار دیالیزی نیز تحت پوشش این مؤسسه هستند، ضمن اینکه بیماران دارویی و آنهایی که دستگاه دیالیز به خودشان وصل میکنند کمتر با ما ارتباط دارند و متأسفانه روز به روز به تعداد بیماران کلیوی اضافه میشود و در ۲ ماهه اول سال ۱۳۹۸ این مؤسسه ۷۲ کارت دیالیز صادر کرده و این زنگ خطری است که باید شنید.
مدیر عامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی در پاسخ به این سوال که برخی از بیماران کلیوی گلهمند هستند بیمارستانها در ارتباط با دیالیز کمتر خدمات میدهند و با توجه به مشکلات زندگی و رفت و آمدها ایستادن در پشت دیوار انتظار بسیار دشوار است، گفت: در کنار هر خدمات انتظاراتی هم هست امّا در بیمارستانهای استان ۲۶۹ دستگاه دیالیز وجود دارد که به نیاز بیماران کلیوی پاسخ میدهند ضمن اینکه تمام شهرستانهای گیلان و بخش بهداشت درمان هم دارای دستگاه میباشند و از این بابت از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان کمال تشکر را دارم و امیدوارم روز به روز دستگاه جدیدتری وارد چرخه خدماتدهی شوند.
وی اضافه کرد: شهر رشت ۴۹۷ بیمار دیالیز دارد و همه آنها به بیمارستان رازی مراجعه مینمایند؛ فعلاً ۴۰ دستگاه و در ۳ شیفت کار میکنند و دستگاه دیالیز یک کارکرد خاص دارد و ماکزیمم کارکرد یک دستگاه ۱۵ هزار ساعت خواهد بود. امّا تعداد مراجعان آنقدر زیاد است که کار دستگاههای دیالیز به ۶۰ هزار ساعت هم میرسد و این رویکرد تبعات منفی را خواهد داشت و به همین دلیل تلاش شد. علاوه بر بیمارستانهای قائم، گلسار، رازی و آریا رشت بخشهای خصوصی هم فعال شوند و حال حاضر مرکز دیالیز کیانمهر با ۱۴ تخت دیالیز و بخش خصوصی کاسپین با همت پزشکان نفرولوژیست با ۳۰ تخت دیالیز و مجهز به امکانات استاندارد دایر شده، ضمن اینکه بخش دیالیز شهرستان رودبار با حداقل ۱۰ دستگاه دیالیز شروع به کار کرده و از آنجایی که بیماران با بیمهها قرارداد دارند، خدمات به صورت رایگان خواهد بود و بیمار یک ریال از این جهت هزینه نمیکند.
مدیر عامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی گیلان در پاسخ به این سوال که آیا خرید و فروش کلیه ممنوع است و مسئولیت این کارها با چه کسی است؟ گفت: وقتی پیوند زنده انجام میگیرد یعنی فروش کلیه قدغن نیست و هر ماه دو یا سه نفر برای دریافت یا فروش کلیه به انجمن مراجعه میکنند و آنها به هیچ عنوان نمیتوانند در خارج از انجمن این کار را انجام بدهند.
وی افزود: کسانی که نیاز به پیوند کلیه دارند، اول نام پزشک معالج را برای ما مینویسد و گروه خونی کلیهگیرنده مشخص میشود و متأسفانه، متأسفانه و متأسفانه برخی نیز برای رفع مشکلات زندگی مثل بیماری همسر، فرزند و برخی نیز جهت ایجاد اشتغال و به عناوین مختلف برای فروش کلیه به انجمن مراجعه میکنند!
در مجموع وقتی شرایط اهدای کلیه مشخص شد ما از آنهایی که نیاز به کلیه دارند دعوت به عمل میآوریم البته افرادی که مجرد هستند باید پدر و مادر در جهت انجام این عمل رضایت کامل بدهند و آنهایی هم که متأهل هستند باید همسرش مجوز بدهد تا بتواند کلیه خود را واگذار کند.
وی یادآور شد: با توجه به انجام کارهای مقدماتی ما دوباره این دو فرد را به پزشک معرفی میکنیم و بعد از انجام آزمایشات لازم و در آخرین لحظه که از نظر بافت کلیه جواب مثبت شد آنها برای انجام پیوند راهی تهران میشوند و یکی از مشکلات استان گیلان این است که در اینجا این عمل صورت نمیپذیرد و اشاره نمایم که تا پایان سال ۱۳۹۶ بیمارستان رازی بهعنوان قطب درمان بیماریهای کلیوی پیوند زنده را نیز انجام میداد اما نمیدانم به چه علتی از سال ۱۳۹۷ دیگر هیچ پیوند زندهای در گیلان انجام نمیشود و قابل توجه این که تا قبل از سال ۹۷ از استانهای اردبیل، مازندران و قزوین برای پیوند کلیه به گیلان مراجعه میکردند و حالا این برنامه حذف شده است!
وی در ادامه اظهار داشت: چنانچه قرار است پیوند زنده کلیه انجام نگیرد خوب نباید آلان در هیچ کجای کشور این عمل صورت پذیرد و اگر قرار است استانها مجاز به پیوند کلیه باشد چرا در گیلان این اتفاق رخ نمیدهد؟!
رضوانپناه با اشاره به توانمندیهای گیلان در امور پزشکی عنوان کرد: در حال حاضر بخش دیالیز و پیوند زنده کلیه در استان اردبیل شکل گرفته و در تماسی که با آنها داشتم، شنیدم دو پیوند کلیه نیز انجام دادهاند و عجیب این که استانداری اردبیل یک و نیم میلیارد تومان برای تکمیل دستگاههای آن مرکز هزینه کرده که در این فرصت از جناب آقای دکتر یوسفزاده، ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی گیلان تمنا دارم برای انجام این ضرورت تمهیداتی اندیشه شود.
گیلان قطب درمان کلیه است و همه امکانات را هم دارد و حرف اوّل را در پیوند کلیه میزند امّا علت چیست این عمل در استان متوقف شده و اگر انجام این کار خلاف قانون است چرا در تهران و در استانهای قزوین، اردبیل و زنجان مجاز می باشند این پیوند را انجام دهند.
ضمن اینکه باید یادآور شوم سفر به دیگر استانها هم برای ارایه دهنده و پیوند دهنده مشکلاتی را به وجود میآورد و هزار مشکلات جانبی از جمله تهیه مسکن را به همراه دارد! همچنین در آخرین لحظه پیوند کلیه ممکن است به مشکل پزشکی بر بخورند و ناچار شوند به گیلان برگردند و این موضوع بسیار قابل اهمیت بوده و نیاز به بازنگری دارد. اخیراً هم بخشنامهای از سوی دانشگاه علوم پزشکی کشور برای پیوند زنده کلیه صادر شده و این دستورالعمل به دست ما هم رسیده و شرایط مشخص شده که علوم پزشکی چه کار باید انجام بدهد و همچنین وظایف انجمن چیست؟ در این ارتباط با علوم پزشکی گیلان و تهران مکاتبهای صورت گرفت و قرار بود فکری اساسی در جهت تعیین تکلیف عمل کلیه انجام پذیرد که متأسفانه تا کنون نتیجهای نگرفتهایم و دلیلش را هم نمیگویند!
وی ادامه داد: به عنوان یک شهروند میخواهم بدانم چرا پیوند زنده کلیه در گیلان انجام نمیشود، لیکن در تهران خیلی راحت بیمار بستری میشود و مراحل بعدی و پیوند صورت میپذیرد. چرا که موجب اهدای زندگی دوباره به بیماری میشود که میخواهد زنده بماند و هیچ چیز به اندازه این که بدانم چرا استانها با هم تفاوت دارند کنجکاوام نمیکند!
رضوانپناه در بخشی دیگر از این مصاحبه گفت: البته من هم بهعنوان یک شهروند مخالف این پیوند هستم چون آنچه را خداوند به من هبه کرده چرا باید در اختیار دیگری قرار بدهم امّا فقر مالی و مشکلات زندگی فرد را به سویی میبرد که برای اهداف کلیه به انجمن مراجعه کند و این کار را نیز نظام و دولت ما هم ممنوع نکرده و با توجه به یک نکته مهم که اگر حدود ۵ یا ۶ ماه هیچ کس دچار مرگ مغزی نشود، تکلیف آنهایی که در پشت دیوار انتظار دریافت کلیه هستند چه خواهد شد؟
اما درباره شخصیتها و خانوادههایی که در لحظه بحران و مرگ مغزی یک عزیز اعضای بدنش را هبه میکنند با هیچ کلامی و هیچ بیانی و با هیچ جملهای نمیشود از آنها تشکر کرد. با این عمل مردم واقعا سنگ تمام میگذارند؛ بنده ۴۰ سال در امور خیریه فعالیت دارم و همیشه باورم بر این بوده که کارفرمای چنین مکانهای خیریه ای خداوند باریتعالی است و مدیریت آن به عهده مردم عزیز و مردم خدادوست و نوع دوست است؛ وقتی آدم در این مسیر هست و توکل به خدا داشته باشد و در کنارش عاشقان نوع دوست هم باشند هیچگاه درمانده نخواهد شد و این نکته برای من خیلی مهم است تا زمانی که عنایت خداوند باشد و مسئولین هم بخواهند به این مسیر ادامه خواهم داد.
حالا ممکن است بپرسید بودجه این انجمن چگونه تأمین میشود که در جواب شما عرض می کنم که این انجمن یک ریال بودجه دولتی ندارد امّا در کنار دولت هست و مشکلاتی از مشکلات جامعه را مرتفع میکند. ما حتی یک سبد کالا هم نداریم و هیچ جایگاهی هم نداریم امّا چون وابسته به وزارت کشور هستیم و ضمن این که مدیر کل اجتماعی و معاونت سیاسی استانداری نسبت به وظایف قانونی خودشان با ما همکاری دارند امّا از لحاظ بودجه به هیچعنوان کمکی نمیشود.
من تمایل ندارم آمار فوتی بیماران کلیوی را اعلام کنم و اعلام هم نمیکنم و در شأن استان ما هم نیست اما مردم درد دارند و گاهی برای دریافت حتی ۱۰ هزار تومان به ما مراجعه میکنند و اینجا خانه امیدشان بعد از خداوند متعال است و من شرمنده هستم و خجالت میکشم از این که عنوان کنم. اغلب نمیتوانم در بیمارستان به عیادت بیماران کلیوی بروم، چون میدانم در خواست دارند و من توان برآوردن خواستههایشان را ندارم اما سعی کردم آنچه در توان دارم برای امکانات آنها تهیه کنم و دوست دارم بدون آن که شناخته شوم به آنها خدمات بدهم ما چه منّتی بر سر مردم داریم، مردم باید از ما راضی باشند و همین مردم هستند که در پایداری نظام اهتمام دارند و در همه صحنهها حاضر هستند.
رضوانپناه در خصوص این که چرا گیلان این همه بیماران کلیوی دارد، اظهار داشت: البته همه استانها بیماران کلیوی دارند امّا گیلان نسبت به جمعیتی که دارد مسیر صعودی را طی میکند و به احتمال زیاد اولین چیزی که به ذهن ما میرسد این که مردم خودشان باید توجه بیشتری داشته باشند و نوع تغذیه در کنترل این بیماری مهم است و انشاءا… با پیشگیریهای پزشکی دلیلی برای مصرف دارو نداشته باشیم.
وی در خصوص همکاری پزشکان و افرادی که با این مجموعه همراه هستند، گفت: این موضوع به تعریف نیازی ندارد و نه یکی، نه ۲ نفر نه ۴ نفر بلکه بعضی از پزشکان داروسازی در ماه چند میلیون داروی رایگان به بیماران ما اختصاص میدهند و داروهای کمیاب و رایگان در اختیار بیماران ما قرار میدهد. در بیشتر آزمایشگاههای گیلان هم بیماران کلیوی از تخفیف ویژه برخوردار هستند و با کمال مسرت عنوان میکنم بازاریان، پزشکان، روحانیت، کارمند، کارگر و همه و همه اقشار جامعه با ما همکاری دارند و هر آْن کس که در جامعه ما زندگی میکند و نفس میکشد یک ارتباط عاطفی با بیماران کلیوی دارند و ما هم آنچه را که از مردم دریافت میکنیم و آنچه را که پرداخت میکنیم در دفاتر ثبت شده و گزارش سالانه هم برای نماینده ولیفقیه در گیلان، سازمان بازرسی، سازمان امنیتی و پلیس امنیت ارسال میشود. سعی کردیم با مردم شفاف باشیم و این نظر لطف مردم است که به انجمن حمایت از بیماران کلیوی اطمینان و ایمان دارند و مسئله خیلی مهم بودجه جاری عمرانی است که در اینجا مشکل داریم، چون بودجهای نداریم؛ البته مردم با نیت خیر همکاری دارند و باید مسایل شرعی را رعایت کنیم و خداوند باری تعالی ناظر است که همه کارها در انجمن با تمام توان انجام میشود.
مدیر عامل بیماران کلیوی گیلان در خاتمه در پاسخ به این سوال که در خدمات ارایه شده به بیماران کلیوی به درمانگاههای خیریه وابسته به انجمن اشاره داشتید کمکهای شما در خانه فیروزهای چگونه است، خاطرنشان کرد: حالا که به این موضوع اشاره دارید ماهیانه ۵۰۰/۰۰۰ ریال مستمری به اعضای تحت پوشش که وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیستند پرداخت میشود و در مناسبتهای مختلف سبد کالا به ارزش ۲ میلیون ریال به اعضای تحت پوشش که وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نباشد اختصاص مییابد و انجمن هزینههای درمانی بیمار از قبیل آزمایشگاه، دندانپزشکی و دارویی و کمک هزینه تحصیلی و تعمیرات ساختمانی و بهداشت را تقبل مینماید، ضمن این که ما باید حقوق و مزایای پرسنل را هم تأمین نمائیم و نکته دیگر این که به منظور انسجام بخشیدن و توسعه خدماترسانی به اعضای تحت پوشش و جذب بیشتر مشارکتهای مردمی توسط داوطلبان نیکوکار انجمن اقدام به تأسیس دفتر بانوان نیکوکار نیز نموده ایم که هر روز آماده دریافت کمکهای نقدی و غیر نقدی نیکوکاران میباشد.
رضوانپناه در ارتباط با افرادی که بیماری کلیوی دارند و در سفر به گیلان باید از خدمات دیالیزی استفاده نمایند یادآور شد: در این ارتباط با بخشهای خصوصی و حتی بیمارستان رازی هماهنگ شده است و بیمارستانهای دیگر شهرهای گیلان هم پذیرای آنها هستند و با توجه به این نکته که زمانی تعداد بیماران دیالیزی زیاد میشوند کمی صبر و تحمل نیاز است. بیماران دیالیزی برای رفتن به سفر نگرانی نخواهند داشت از تمام نقاط کشورمان از سیستان و بلوچستان و مشهد مقدس، اردبیل، شیراز، اصفهان، کرمان و همه استانها دارای دستگاه دیالیز هستند و بیماران نیز کارت دیالیز دارند و خدمات هم رایگان است انشاءا… به همت مردم و مسئولان هیچ کس پشت دیوار بلند انتظار نخواهد ماند.
گزارش: اکبر محبوبیفر
- دوشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۸
- ۹:۳۲ ق٫ظ
- بدون نظر
- کدخبر:1682
- حوزه: اخبار گیلان, تیتر2
بیماران کلیوی و زنگ خطری که باید شنید!
در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید
لینک کوتاه خبر:
https://bazbarankhabar.ir/?p=1682
- پربازدیدترین ها
- داغ ترین ها