چهارشنبه / ۱۴ آذر / ۱۴۰۳
×
افزایش سهم رشت از محل اعتبارات ملی
رئیس شورای شهر رشت تاکید کرد؛

افزایش سهم رشت از محل اعتبارات ملی

اولین ایده روز جهانی کتاب در کاتالونیا(یک منطقه خودمختار اسپانیایی )نشات گرفت
به مناسبت روز کتاب و کتابخوانی
  • کد نوشته: 37797
  • شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳
  • 37 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • برچسب ها


    باز باران خبر/حبیب رحمانی دباغ
    اولین ایده روز جهانی کتاب در کاتالونیا(یک منطقه خودمختار اسپانیایی )نشات گرفت . در ۲۳ آوریل ۱۹۹۵ به ازای هر کتابی که فروخته می شد یک شاخه گل رز به خریدار هدیه می دادند.

    کتاب غذای روح است و روح از کتاب زنده است، کتاب یار مهربانی است که در همه احوال دستگیر و همدم دلتنگی هاست.
    امیر مؤمنان می فرماید :کسی که با کتابها تسلی و آرامش یابد هرگز آرامش خود را از دست نخواهد داد

    در طول تاریخ همواره بزرگان از طریق سخنان خود بر مداومت کتابخوانی تاکید کرده اند . پیامبر اسلام می فرماید :
    یک ساعت تفکر از ۶۰ سال عبادت برتر است و حضرت محمد در این سخن به اهمیت مطالعه تاکید دارد که کسب دانش برای مسلمان واجب است.

    مونتسکیو نویسنده شهیر فرانسوی هم مطالعه کتاب را تبدیل ساعات سلامت بار به ساعات لذت بخش می داند و می گوید :
    من هیچ غمی نداشتم که خواندن یک صفحه کتاب آن را از بین نبرده باشد، کتاب عمر دوباره است.
    کتاب درختی است که همیشه پربار و پر میوه است، هم نشینی است که تو را خسته و ملول نمی سازد، دوستی است که تو را فریب نمی دهد، رفیقی است که به تو آزار نمی رساند.

    بوعلی سینا در ترویج و طلب علم و دانش، چنان کوشا بوده است که روزی ۵۰ ورق می نوشته است و گاهی برای فهمیدن درست مطلب ۴۰ بار یک مطلب علمی را مطالعه می کرد.
    نویسنده این یادداشت، برای اولین بار در کشور ۵۰ کتاب در یک مجموعه کتاب جمع آوری نموده و اینک تالیف ۱۰۰ کتاب در یک مجموعه کتاب را در پیش رو دارد و در سال ۱۳۸۷ از استاندار آذربایجان شرقی و ریاست کتابخانه های استان لوح تقدیر و سپاس را بعنوان کتابخوان نمونه استان را با ارائه بیشترین کار علمی و فرهنگی دریافت نموده است و تحقیقات بیشماری در زمینه کارآفرینی داشته است و از اینکه در استان گیلان سرسبز و زیبا که خداوند بیشترین موهبات خود را از بابت خاک زرخیز و آب و باران و… در اختیار این مردم فرهنگ دوست قرار داده و با اشاره به اصطلاحی که بین آذربایجانیها بر سر زبان‌هاست که اگر یک چوب کبریت رو در شمال به زمین بیندازی، جوانه می‌زند.ولی افسوس که جوانان این خطه زیبا بعد از جنگ جهانی دوم و اشغال مناطق شمالی ایران توسط قوای روس، و سوغاتی که از طریق این بیگانگان بر سرزمین ما تحمیل شد، بازی دومینو است. چرا که پیر وجوان ساعات متمادی از عمر گرانمایه خود را در کافه و قهوه خانه ها صرف این بازی می کنند. البته از شما پنهان نباشد مولف نیز خودش چند بار اقدام و تلاش کرد تا فوت و فن این بازی را یاد بگیرد اما نشد که نشد.

    از مسئولین محترم استان گیلان، بالاخص استاندار اقتصاددان و فرهیخته و ریاست محترم کتابخانه های استان و سایر مسئولین و دست اندرکاران ارشاد، عاجزانه استدعا دارم در خصوص آشتی مردم با کتاب اقدام عاجل به عمل آورند.چرا بعداز کرونا هیچ نمایشگاه کتاب استانی برگزار نشده است.

    اما یک پیشنهاد دارم یک کمد چوبی با ۱۰۰ کتاب خواندنی که هر آدمی قبل از مرگ باید بخواند را با هم اندیشی صاحب نظران و اساتید فرهیخته تهیه و بصورت امانی در اختیار مدیر کافه های استان قرار دهند تا بازی کنندگان دومینو مدت زمانی که منتظرند تا نوبت آنها برای بازی برسد با کتاب آشنا شوند.

    نوشته های مشابه
    ضرر ندارد گاهی خجالت بکشید!
    یادداشت/مجیدمصطفوی

    ضرر ندارد گاهی خجالت بکشید!

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *