احداث مرکز اورژانس پشتیبان گیلان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از نهایی شدن احداث مرکز اورژانس ۱۲۰ تخت خوابی پشتیبان گیلان در سایت لاکان خبر داد.
به گزارش باز باران خبر، دکتر ارسلان سالاری در جمع خبرنگاران با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه تجهیز و توسعه زیرساختهای درمانی استان گیلان، اظهار کرد: با شیوع ویروس کرونا و افزایش مراجعات به مراکز درمانی گیلان زیرساختهای موجود پاسخگویی نیازها نبود.
وی با بیان اینکه با توجه به شرایط تقویت و توسعه و تجهیز حوزه بهداشت و درمان در دستور کار قرار گرفت، افزود: در این مسیر وزارت بهداشت و درمان و سازمان برنامه و بودجه حمایتهای بسیاری انجام دادند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ادامه با اشاره به اینکه این استان در بسیاری از بخشهای درمانی و بهداشتی دچار عقب افتادگیهایی بود، گفت: خوشبختانه با پیگیری و حمایتها صورت گرفته اقدامات خوبی در این حوزه انجام شده است.
وی با اشاره به افزایش شاخصهای بهداشتی استان گیلان در دو ماه گذشته، تصریح کرد: در این مدت شاهد رشد قابل توجه در بخشهای تختهای ICU، اتوکلاو پلاسما، رومیزی و بیمارستانی، اکسیژن ساز و تجهیز مراکز بیمارستانی به لنژری شاهد بودهایم.
سالاری به اضافه شدن مرکز تحت نظر اورژانس کرونا به بخش درمان گیلان اشاره کرد و ادامه داد: این مرکز در زمینی به مساحت ۲۰۰۰ مترمربع در سایت لاکان در حال آمادهسازی است و ظرفیت ۱۲۰ تخت درمانی پشتیبان را دارد.
وی با اشاره به محروم بودن استان گیلان در این زمینه، گفت: با راه اندازی این مرکز میتوانیم در زمانهای بحرانی از آن به عنوان یک مرکز پشتیبان بهره مند شویم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه برای این استان سه مرکز تحت عنوان اورژانس پشتیبان در سایتهای جداگانه در نظر گرفته شده است، ادامه داد: یکی از این مراکز در سایت لاکان در حال احداث و بهرهبرداری است و تمامی فضاهای پشتیبان اورژانس را دارد.
سالاری با اشاره به اینکه آشیانه اورژانس هوایی نیز برای این مرکز پیش بینی شده است، افزود: انتظار داریم این سایت با سرعت پیشرفت کنونی تا نیمه نخست خردادماه امسال به بهرهبرداری برسد.
بهرهبرداری از مجهزترین آزمایشگاه تشخیص پزشکی در بیمارستان رازی رشت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان ادامه داد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون، در جهت توسعه مراکز بیمارستانی به تجهیزات امحا زباله، اکسیژن ساز، لنژری، انواع اتوکلاو، دیزل ژنراتور و یا ACT اقدامات ارزشمند و قابل توجهی صورت گرفته است.
وی با تقدیر از حسن توجه مقام عالی وزارت و سازمان برنامه و بودجه برای جبران عقبماندگیهای درمانی گیلان پس از شیوع کرونا، افزود: بحران کرونا موجب شد تا توجه مسئولان کشوری به توسعه زیرساختهای درمانی استان برای جبران عقبماندگیهای گیلان در مباحث بهداشت و درمان و رفع بخشی از کمبودهای موجود، بیشتر شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به کمبود فضای آزمایشگاه بیمارستان رازی، تجهیزات تشخیصی ناکافی و عدم کفاف ارایه خدمات به مردم، گفت: در حال حاضر فضای آزمایشگاهی بیمارستان رازی کمتر از ۲۰۰ مترمربع است و اقدامات تشخیصی و آزمایشگاهی را برای کادر آزمایشگاه و خدمات بگیران سخت کرده است.
سالاری با بیان اینکه بر اساس چارت سازمانی، بیمارستان رازی باید دارای حداقل فضای آزمایشگاهی ۶۰۰ مترمربع باشد، افزود: در حال حاضر آزمایشگاه بیمارستان رازی در فضایی ۴۰۰ مترمربعی در دست احداث و نهایی شده است. برای احداث فضای آزمایشگاهی بیمارستان رازی که به صورت سازههای سبک در حال احداث است، حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان هزینه شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، احداث آزمایشگاه در این مرکز را یکی از اقدامات موثر دانشگاه در دوران بحران کرونا برشمرد و تصریح کرد: در صورت بهرهبرداری از این فضا، آزمایشگاه بیمارستان رازی به عنوان آزمایشگاه مرکزی استان تلقی خواهد شد. این آزمایشگاه به لحاظ مساحت و پیشبینی تجهیزات آزمایشگاهی یکی از مجهزترین و بزرگترین مراکز آزمایشگاهی استان خواهد بود که به مردم، خدمات سریع، بهموقع و به هنگام ارایه خواهد داد و اقدامات درمانی را تسریع میکند.
سالاری با بیان اینکه بسیاری از بخشهای فیزیکی آزمایشگاه رازی نهایی شده و بعضاً در انتظار تجهیز است، گفت: با تلاشهای صورت گرفته و سرعت پیشرفت فیزیکی طرح توسعه آزمایشگاه، در تلاش هستیم این مرکز را تا نیمه نخست اردیبهشت، افتتاح و به بهرهبرداری برسانیم.