بازباران خبر/دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران از اضافه شدن تایلند به منابع تامین برنج وارداتی کشور در سالجاری خبر داد و گفت: این برنج از نوع سفید و کیفی است که هر کیلوگرم آن با قیمت یک دلار خریداری میشود.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران از اضافه شدن تایلند به منابع تامین برنج وارداتی کشور در سالجاری خبر داد و گفت: این برنج از نوع سفید و کیفی است که هر کیلوگرم آن با قیمت یک دلار خریداری میشود.
مسیح کشاورز، دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران، با بیان اینکه برنج سفید کیفی در دنیا بعد از ایران در دو کشور پاکستان و تایلند تولید میشود، افزود: تا قبل از این پاکستان تنها منبع تامین برنج سفید کیفی وارداتی کشور بود اما، از سالجاری با موافقت مسئولان، تایلند نیز به منابع تامین این نوع برنج وارداتی به کشور اضافه شده است.
کشاورز تصریح کرد: آنچه مسلم است قیمت برنج کیفی تایلندی با قیمت برنج ایرانی تفاوت معنا داری خواهد داشت و جمعیت بیشتری از مردم می توانند از برنج کیفی بهرهمند شوند.وی همچنین در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه نگرانی از افزایش تخلف در برنج ایرانی با افزایش عرضه برنج کیفی خارجی وجود دارد، اظهار کرد: برنجهای سفید کیفی در دنیا تقریبا هم رده با برنج های ایرانی هستند و این امر موجب سوء استفاده شده است و متخلفان این برنج ها را با برنج ایرانی مخلوط کرده یا عینا در کسیه های برنج ایرانی عرضه میکنند اما، این دلیل نمیشود که مانع واردات برنج کیفی به کشور به دلیل سوء استفاده شویم.
وی قیمت منطقی هر کیلوگرم برنج کیفی ایرانی با توجه به شرایط تولید آن را ۲۰۰ هزار تومان دانست و افزود: هر قیمتی زیر ۲۰۰ هزار تومان غیرمنطقی است و باید شک کرد که، برنج کیفی ایرانی با برنج کیفی خارجی یا با برنج غیر کیفی ایرانی مانند پر محصول اختلاط شده است.وی در توضیح دلیل خود برای اعلام چنین قیمتی گفت: هزینه تمام شده تولید برنج در کشور ما به دلایل مختلف از جمله گران بودن نهادههای تولید، ماشینآلات و خرده مالکی و همچنین شالی کوبیهای غیر مکانیزه بالا است، علاوه بر آنها به طور عمده کارخانههای شالیکوبی از ۱۰۰ درصد شالی ۵۰ درصد برنج سالم به دست می دهند و باقی آن تبدیل به برنج شکسته، خرده برنج و برنج دانی مرغی می شود، این عوامل قیمت تمام شده برنج کیفی ایران را بسیار بالا میبرد و تا ۲۰۰ هزار تومان میرساند.کشاورز اظهار کرد: البته مشکلات و بار هزینههای مربوط به تولید برنج در کشور را نباید به دوش مصرفکننده انداخت و انتظار داشت که مصرفکننده محصول را با هر قیمتی خریداری کند.