ابهام چندروزه علت سقوط هواپیمای اوکراینی ضربه بزرگی بود

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اعلام علت سقوط هواپیمای اوکراینی سه روز بعد از وقوع حادثه، گفت: یکی از بزرگترین ضربه هایی که در ماجرای سقوط هواپیما اوکراینی بیش از سقوط آن و کشته شدن ۱۷۶ نفر آدم محترم که مسافران هواپیما بودند، متحمل شدیم این بود که علت اتفاق را چند روز مبهم گذاشتیم.

به گزارش باز باران خبر و به نقل از ایسنا، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور صبح شنبه در همایش ملی گرامی‌داشت هفته شوراهای آموزش و پرورش که در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، اظهار کرد: دی ماه امسال پردلهره، سخت و پر از خبرهای غیر مترقبه و داغ‌های بزرگ بود.

وی با اشاره به شهادت سپهبد قاسم سلیمانی در روزهای ابتدای دی ماه، خاطرنشان کرد: سردار عزیز و بزرگ شهید سپهبد سلیمانی، یکی از سرمایه‌های کم نظیر جمهوری اسلامی ایران بود. او به ملت ایران خیلی عشق می‌ورزید و خدمت کرد و نهایتا نیز جان خود را در این مسیر تقدیم کرد و به وسیله شقی‌ترین افراد زمین به شهادت رسید.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اعتراف رئیس جمهور آمریکا به برنامه‌های این کشور برای به شهادت رساندن سپهبد سلیمانی گفت: تا امروز شهیدی نداشتیم که رئیس جمهور آمریکا رسما کشتن او را بر عهده بگیرد. جهانگیری همچنین به حادثه کرمان و به شهادت رسیدن تعدادی از افراد حاضر در مراسم تشییع پیکر سپهبد شهید سلیمانی اشاره و اظهار کرد:‌ در دی ماه امسال شاهد وقوع حادثه‌ای بودیم که در پی آن جمعی از هموطنان عزیز در مراسم تشییع باشکوه سپهبد شهید سلیمانی جان خود را از دست دادند. همچنین در دی ماه در جریان سانحه‌ای که برای هواپیمای اوکراینی رخ داد جمع زیادی از مردم جان خود را از دست دادند که واقعه‌ای دردناک بود.

وی همچنین به حضور مردم برای تشییع پیکر سپهبد شهید سلیمانی در شهرهای مختلف کشور اشاره و خاطرنشان کرد: مردم ایران با حضور در مراسم تشییع پیکر سپهبد شهید سلیمانی کار بزرگی کردند و تصاویر عظیمی از خود به نمایش گذاشتند؛ آمریکایی ها واقعا باورشان این بود که برداشتی که آنها از سردار سلیمانی دارند، مردم ایران نیز دارند و این از بدبختی آنهاست که از گروه‌های تروریستی که دست‌شان به خون ایرانیان آغشته است اطلاعات می‌گیرند و بر مبنای آن عمل می‌کنند.

وی گفت: آمریکایی‌ها با موج عظیم مردمی که در ایران و عراق در مراسم تشییع پیکر شهدای مقاومت حضور یافتند مواجه و از این که سردار سلیمانی میان مردم جایگاه والایی دارد، شوکه شده‌اند.

به گزارش ایسنا، جهانگیری در ادامه صحبت‌های خود با تاکید بر اینکه امروز ایران در شرایط خطیر و دشواری قرار گرفته است، گفت: امروز از نظر سیاست خارجی در شرایط خاصی قرار گرفته‌ایم  و آمریکایی‌ها برای نخستین بار در تاریخ خود رسما یک سردار نامی کشورمان را ترور کرده‌اند. آنها می‌دانستند که ما به این اتفاق عکس‌العمل نشان می‌دهیم. بر همین اساس تهدید می‌کردند که اگر عکس‌العملی نشان دهیم ۵۲ نقطه از کشورمان را مورد هدف قرار می دهند، اما برادران عزیز سپاهی ما پاسخ مهمی به آنها دادند.

وی با اشاره به قدرت هژمونی رسانه‌ای غرب اظهار کرد: از آنجایی که سیستم رسانه‌ای در انحصار آمریکایی‌هاست و هر طور که بخواهند فکر می‌کنند که می‌توانند افکار عمومی را جهت دهند بلافاصله بعد از پاسخ موشکی جمهوری اسلامی ایران، آمریکایی‌ها اعلام کردند اتفاقی نیفتاده و کسی نه زخمی شده و نه کشته شده است؛ آنها به گونه‌ای صحبت می‌کردند که انگار ما شهوت کشتن صد آدم را داشته‌ایم.

جهانگیری تصریح کرد:‌ بعد از جنگ جهانی دوم کسی به آمریکایی‌ها نگاه چپ نکرده بود و حتی در عراق نیز اگر فردی قصد داشت از مسیری حرکت کند که پایگاه‌های نظامی آمریکا در آن بود، باید از چند کیلومتر دورتر از آن پایگاه حرکت می‌کردند. در این شرایط ایران رسما اعلام کرد که پایگاه آمریکایی‌ها در عراق را موشک باران کرده است.

وی با اشاره به انتشار اخبار مربوط به تلفات حمله موشکی ایران به پایگاه نظامی آمریکایی‌ها در عراق بعد از چند روز از این اتفاق  گفت‌: از آنجایی که آمریکایی‌ها نمی‌توانند خیلی مسائل را مخفی کنند، یکی بعد از دیگری آمار تلفات مربوط به حمله موشکی ایران به عین الاسد را اعلام کردند.

وی با تاکید بر اهمیت شفافیت در مواجهه مسئولان با مردم اظهار کرد: هر کسی در هر مسئله ای پنهان کاری کند ضرر کرده است یکی از بزرگترین ضربه‌هایی که در ماجرای سقوط هواپیما اوکراینی بیش از سقوط آن و کشته شدن ۱۷۶ نفر آدم محترم که مسافران هواپیما بودند، متحمل شدیم این بود که علت اتفاق را چند روز مبهم گذاشتیم.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان این که مردم بعد از آن ماجرا خیلی عصبانی شدند که چرا دو سه روز به آنها واقعیت گفته نشد، خاطرنشان کرد: شفافیت با مردم مهم ترین کاری است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

جهانگیری همچنین به شرایط منطقه‌ غرب آسیا اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در کانون منطقه پرتنشی قرار گرفته که دود و آتش جنگ از کشورهای منطقه بلند می‌شود. آمریکایی‌ها سال گذشته از برجام خارج شدند و ما نیز از ماه‌های گذشته گام‌های متعددی در کاهش تعهدات خود برداشته‌ایم و امروز اروپایی‌ها حرف‌های عجیب و غریبی می‌زنند؛ اروپایی‌ها با این که می‌دانند ما کسی نیستیم که برجام را بر هم بزنیم و رسما نیز اعلام کرده‌ایم که در اقدامی متقابل و به دلیل عدم اجرای تعهدات طرفین برجام، تعهدات خود را در چارچوب برجام کاهش می‌دهیم به نظر می آید که به دنبال آن هستند تا با طرح‌ موضوعاتی اخبار مربوط به شهادت سردار سلیمانی و حمله ایران به پایگاه نظامی آمریکا در عراق را تحت تاثیر قرار دهند. آنها از این که کشورها احساس کنند می‌توانند مقابل‌شان بایستند خیلی ناراحت هستند.

به گزارش ایسنا، معاون اول رئیس جمهور در ادامه صحبت‌های خود به وضع زندگی مردم در داخل کشور اشاره کرد و گفت: شرایط اقتصادی داخل کشور سخت و وضع معیشت مردم دشوار است. در دهه ۹۰ یکی در سال ۹۰ و دیگری طی سال‌های ۹۷ و ۹۸ با دو شوک تورمی مواجه شدیم که قدرت خرید مردم را کاهش داد. همچنین بی سابقه ترین تحریم‌ها در تاریخ بین‌الملل علیه کشورمان اعمال می‌شود.

وی ادامه داد: گرچه پیگیری اعمال تحریم‌ها به صورتی که امروز مشاهده می‌کنیم در تاریخ استثنایی است ؛ اما در شرایط اقتصادی نسبت به آنچه که آمریکایی‌ها فکر می‌کردند از ثبات و آرامش خوبی برخورداریم و وضع واردات، تولید و صادرات خوب است.

جهانگیری اظهار کرد:‌ البته  در موضوع نفت خام شرایط به گونه‌ دیگری است؛ چرا که به دلیل اعمال تحریم‌ها صادرات‌مان با محدودیت‌هایی مواجه شده و این در حالیست که یکی از منابع مهم درآمدی بودجه دولت نفت خام است.

وی در ادامه با اشاره به برخی حواشی ایجاد شده پیرامون سخنرانی اخیر رئیس جمهور در مجمع عمومی بانک مرکزی درباره‌ لزوم ارتباط اقتصاد کشور با فضای بین‌الملل گفت: گاهی اوقات وقتی گفته می‌شود اقتصاد باید با دنیا ارتباط داشته باشد، برخی فکر می‌کنند این یک کار غیر انقلابی است در حالی که این کار عین انقلاب است. اقتصاد به عنوان یک مجموعه دارای محیطی درونی و پیرامونی است و اثر بخش پیرامونی بیشتر از اثر درونی و مسائل داخلی است.

جهانگیری گفت: این موضوع حتی در مهمترین سیاست‌های اقتصادی نظام که تحت عنوان اقتصاد مقاومتی در حال اجراست لحاظ شده و یکی از ۵ رویکرد اصلی این سیاست‌ها برون گرایی و تعامل و کار با دنیاست. در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ۴ اصل دیگر شامل درون زایی به معنای استفاده از همه ظرفیت‌های داخلی کشور، دانش بنیانی، عدالت محوری و مردمی بودن اقتصادی مورد تاکید قرار گرفته است.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://bazbarankhabar.ir/?p=6788

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: